Новорічне привітання ректора НТУ «ХПІ» Євгена Сокола

Напередодні різдвяних та новорічних свят, до студентів, викладачів та співробітників Харківського Політеху з привітанням звернувся ректор університету професор Євген Сокол.

Шановні політехніки!

Добігає кінця 2022 рік. Він, безумовно, особливий для кожної людини і нашої країни в цілому — російська агресія перевернула наше життя. Цей рік був дуже важким для кожного, зокрема й для нашого улюбленого університету, для всієї країни. Проте, вже через місяць після вторгнення російських військ на територію України ми продовжили навчальний процес в дистанційному форматі, і зробили все для того, щоб наші діти успішно завершили навчання, отримали дипломи магістрів і бакалаврів.

Ми дуже якісно провели вступну кампанію і цього року залучили до навчання в ХПІ близько 5000 абітурієнтів. Я хочу висловити велику подяку всім співробітникам університету за ту важку працю, яку вони зробили для цього успіху!

Цього року ХПІ отримав друге місце на світовому конкурсі QS-Wharton Reimagine Education Awards 2022 з визнання нових педагогічних технологій. У міжнародному предметному рейтингу RUR Subject Rankings ми посіли 488 місце у загальному списку і перше в Україні за напрямом «технічні науки». Наші співробітники отримали Премію Президента України для молодих вчених та Премію Верховної Ради України. Наші студенти беруть участь у європейських конкурсах, представляючи Палац студентів НТУ «ХПІ». Це такі творчі колективи, як НАНТ «Україна», «Сузір’я» та багато інших. Наші спортсмени досягають значних результатів на європейській спортивній арені. Незважаючи на величезні труднощі, продовжує брати участь у Чемпіонаті України баскетбольний клуб «Політехнік».

Таким чином, всі підрозділи університету роблять все необхідне, підтверджуючи, що Харківський Політех залишається на Харківщині, не зважаючи на те, що місто знаходиться на передових рубежах захисту нашої держави. Ми тримаємо високі стандарти в навчанні, науці, культурі і спорті для того, щоб надавати студентам якісну освіту і всебічний розвиток.

Я бажаю всім нам міцного здоров’я — щоб ми зберегли життя наших співробітників і студентів та мали можливість і далі розвивати ХПІ. Нехай наступний рік принесе мир в нашу рідну країну, в наш університет, і ми продовжимо навчання і розвиток науки на благо України.

Слава Україні!

З повагою,
ректор НТУ «ХПІ», професор Євген Сокол

 

Відео привітання ректора Євгена Сокола можна подивитися за посиланням: https://youtu.be/bPLeDFnKsz8