Профспілка ХПІ продовжує підтримувати політехніків у воєнний час

У 2022 році профспілкову виплату отримали більше шестисот співробітників університету на суму понад 1 млн. гривень. Ці дані були наведені у звіті про роботу за минулий рік на розширеному онлайн-засіданні профспілкового комітету НТУ «ХПІ». Загалом у 2022 році було проведено 10 засідань профкому.

Виступаючи на підсумковому засіданні, голова первинної профспілкової організації (ППО) ХПІ Анатолій Фомін підкреслив, що мета діяльності довіреної йому структури – здійснення представництва та захист трудових, соціально-економічних прав та інтересів членів профспілки. Незважаючи на воєнний  стан в Україні, профспілковий комітет разом із адміністрацією університету продовжують виконання колективного договору. Так, у 2022 році профспілкова виплата була надана  632 співробітникам – членам профспілки університету на суму 1 млн. 243 тис. 840 грн. У зв’язку з тим, що минулого року не працював жоден дитячий оздоровчий табір, 163 політехніки отримали профспілкові виплати на оздоровлення дітей на суму 198 тис. 370 грн.

«Ми продовжимо підтримувати політехніків – членів профспілки і у 2023 році. Адже у людей зараз багато проблем, які потребують негайного вирішення. Це і тяжке матеріальне становище, і необхідність придбання дорогих ліків, і оплата тимчасового житла політехніками-переселенцями тощо. Ми не відмовляємо людям, які звертаються до нас по допомогу. Сподіваємося, що так буде і далі. Віримо у швидке закінчення війни і в мирне життя харківських політехніків. Слава Україні!» – відзначив Анатолій Фомін.

Довідка:

Станом на сьогодні, членами ППО НТУ «ХПІ» є 3097 співробітників університету, що становить 94% усіх працюючих.