ХПІ & ITU: нова міжнародна співпраця у сфері менеджменту

Делегація Навчально-наукового інституту економіки, менеджменту та міжнародного бізнесу НТУ «ХПІ» відвідала Стамбульський технічний університет (ITU). До неї увійшли семеро викладачів трьох кафедр інституту: менеджменту, загальної економічної теорії, обліку та фінансів. У турецькому виші вони прочитали лекції для студентів, провели низку зустрічей із колегами з ITU, обговорили подальший розвиток співпраці.

Харківський Політех представляли: від кафедри менеджменту — завідувачка кафедри Олена Прохоренко, професорка Наталія Шматько, доцентка Наталія Ширяєва, доцентка Ірина Чекмасова, старша викладачка Марія Фощій; кафедру загальної економічної теорії — доцентка Наталія Волоснікова; кафедру обліку та фінансів — доцентка Юлія Татаринцева.

Вони були запрошені до Стамбульського технічного університету як гостьові лектори у межах міжуніверситетської угоди. Викладачі ХПІ прочитали лекції для студентів. Також вони провели низку зустрічей: із завідувачем кафедри менеджменту та інжинірингу, професором Хатідже Джамгоз Акдаг (Hatice Camgöz Akdağ), з керівництвом факультету менеджменту — деканом, професором Емре Чевікджаном (Emre Çevikcan) та заступником декана та заступником декана Сінаном Ертемелем (Sinan Ertemel)..

За підсумками візиту сторони домовилися підготувати договір про співпрацю з офісом Erasmus, у межах якого студенти ХПІ зможуть відвідати Стамбульський технічний університет.

«Ми раді познайомитись зі Стамбульським технічним університетом. Власне, ХПІ з ним співпрацює вже досить давно, але в галузі менеджменту та адміністрування вперше. Ми вдячні за цю кооперацію. Віримо у перемогу України, і що незабаром і студенти цього турецького вишу зможуть відвідати наш Харківський Політех», — зазначили викладачі ХПІ.

Довідка:

Стамбульський технічний університет створений у 1773 році. Є одним із найстаріших технічних університетів у світі та першим у Туреччині. Сьогодні навчання тут проходять понад 37 тисяч осіб, а студентське містечко складається із 5 кампусів. До його складу входять тринадцять факультетів, шість інститутів, консерваторія та школа іноземних мов, а також майже 30 освітніх та дослідницьких центів, понад 400 лабораторій. Загалом виш пропонує 99 освітніх програм з архітектури, машинобудування, хімічної інженерії, електротехніки, менеджменту, комп’ютерних наук та ін.

У 2018 році НТУ «ХПІ» та ITU уклали договір про співпрацю.

Національний технічний університет «Харківський політехнічний інститут» — один із провідних та найбільших технічних ЗВО України, заснований у 1885 році. Сьогодні НТУ «ХПІ» — це 10 навчально-наукових інститутів, 103 кафедри, де навчаються понад 15 тисяч студентів. Харківський Політех — у топ-5 університетів України, входить до міжнародних рейтингів: QS World University Rankings-2023, де утримує титул найкращого технічного університету України (2-е місце серед українських вишів, позиція 651-700), THE World University Rankings. У 2010 році НТУ «ХПІ» набув статусу дослідницького національного університету. У 2022 році унікальна програма підготовки IT-фахівців Innovation Campus НТУ «ХПІ» удостоєна світового «срібла» в галузі освіти.