Працевлаштування випускників — ХПІ уклав договір із Центром зайнятості

НТУ «ХПІ» підписав меморандум про співпрацю з Харківським обласним центром зайнятості. Документ передбачає надання ефективних соціальних послуг для студентської молоді, сприяння підвищенню соціальної та професійної мобільності випускників Харківського Політеху, посилення мотивації до їхньої легальної зайнятості в Україні, а також надання інформаційної допомоги у питаннях працевлаштування. Меморандум підписав ректор НТУ «ХПІ» Євген Сокол та директор Харківської обласної служби зайнятості Володимир Міненко.

Зокрема, меморандум передбачає співпрацю за такими напрямами:

  • розробка спільних програм, планів та проєктів у межах компетенції з організації зайнятості студентської молоді;
  • надання інформаційної, правової та консультативної допомоги, організація спільних заходів з питань сприяння працевлаштуванню студентської молоді;
  • інформування осіб, які потребують професійного навчання за рахунок ваучерів щодо можливостей закладу освіти;
  • надання інформації про роботодавців, які бажають залучати студентів до тимчасової зайнятості у вільний від навчання час та виробничу практику, з можливістю подальшого працевлаштування;
  • проведення семінарів, тренінгів, науково-практичних конференцій, ярмарок вакансій для формування конструктивної поведінки молодої людини на ринку праці та соціального захисту студентської молоді;
  • сприяння у підборі бажаної роботи для студентів, організації проходження виробничих практик та стажувань.

У заході, окрім підписантів, взяв участь проректор НТУ «ХПІ» Олександр Труш та заступниця начальника управління реалізації політики зайнятості Центру зайнятості Ольга Петренко.

Довідка:

Національний технічний університет «Харківський політехнічний інститут» — один із провідних та найбільших технічних ЗВО України, заснований у 1885 році. Сьогодні НТУ «ХПІ» — це 10 навчально-наукових інститутів, 103 кафедри, де навчаються понад 15 тисяч студентів. Харківський Політех — у топ-5 університетів України, входить до міжнародних рейтингів: QS World University Rankings-2023, де утримує титул найкращого технічного університету України (2-е місце серед українських вишів, позиція 651-700), THE World University Rankings. У 2010 році НТУ «ХПІ» набув статусу дослідницького національного університету. У 2022 році унікальна програма підготовки IT-фахівців Innovation Campus НТУ «ХПІ» удостоєна світового «срібла» в галузі освіти.

Державна служба зайнятості — централізована система державних установ, діяльність якої спрямовується та координується Міністерством економіки України. Сьогодні Служба є посередником на ринку праці між роботодавцями та шукачами роботи, на безоплатній основі надає послуги з пошуку відповідної роботи та підбору персоналу, з державного соціального страхування на випадок безробіття, а також здійснює виплату матеріального забезпечення у зв’язку з тимчасовою втратою роботи.

Усі центри зайнятості працюють за єдиною схемою надання послуг, створено уніфіковану оперативну базу вакансій, здобувачів та можливості проходження професійного навчання по всій країні. Клієнти можуть звернутися до будь-якого центру зайнятості та отримати всі передбачені законодавством соціальні послуги, пов’язані з працевлаштуванням.

Сайт Харківського обласного центру зайнятості: https://kha.dcz.gov.ua/