У ХПІ нагородили переможців вікторин «Зимових канікул з Політехом»

Переможці «Зимових канікул з Політехом: Вікторини в Kahoot», харківські школярі — Владислава Домніч, Микита Шкредов та Кирило Мосійчук отримали призи та подарунки від ректора НТУ «ХПІ» Євгена Сокола. Вони змогли випередити понад тисячу двісті учасників інтелектуальних баталій. Вся трійка лідерів конкурсів навчається у 8-х, 9-х класах школи №18 Харкова. На заході у ХПІ були присутні два переможці вікторин, заступник директора їхньої школи, а також організатори «Зимових канікул з Політехом: Вікторини в Kahoot» — представники приймальної комісії університету.

На зустрічі з ректором НТУ «ХПІ» Євгеном Соколом школярі-переможці «Зимових канікул з Політехом: Вікторини в Kahoot» поділилися своїми враженнями від конкурсів.

«Завдяки вікторинам в Kahoot, я зможу більш усвідомлено зробити свій вибір професії. Це було неймовірно цікаво — пройтися широким спектром напрямів, за якими навчають у ХПІ. І, можливо, навіть замислитися про вступ до харківського Політеху», — зазначила учениця 9-Б класу Владислава Домніч.

«Це дуже цікаво! Вікторини в Kahoot дають нам поштовх вчитися і дізнаватися про щось нове», — сказав на зустрічі учень 9-А класу Микита Шкредов.

Заступник директора харківської школи №18, вчителька Тетяна Гнатовська розповіла, що саме вона запропонувала своїм вихованцям взяти участь у вікторинах Kahoot Зимових канікул з Політехом. Проте спочатку діти не вірили у свою перемогу — була величезна конкуренція, брали участь і старші школярі. «Перші спроби були невдалими, а потім їх це настільки захопило, що навіть уночі мені телефонували і хвалилися своїми здобутками. Дякую за ваші чудові ініціативи, і величезна подяка відповідальному секретареві приймальної комісії ХПІ Сергію Олександровичу Петрову, з яким ми вже багато років співпрацюємо. Адже дітям на дистанційному навчанні не вистачає спілкування, а те, що ви робите для них — цікаво, креативно, захопливо», — звернулася до присутніх Тетяна Гнатовська.

Зі свого боку ректор НТУ «ХПІ» професор Євген Сокол зазначив, що гейміфікація — сьогоднішній тренд у світі освітніх технологій. Харківський Політех її активно впроваджує у навчання, зокрема у проєкт Innovation campus.

«Усі кроки, які ми сьогодні робимо, спрямовані на те, щоб показати можливості нашого університету. Я хочу сказати, що для вас, як молодих людей, головне вибрати ту спеціальність, яка вам подобається. Тому що вчитися з-під палиці можна день, тиждень, рік, а присвятити своє життя тому, що вам не цікаво — це просто страшно. Обирайте не за гарною назвою, а за вашим покликанням. Намагайтеся зрозуміти, що для вас ближче: механіка, електрика, електроніка, енергетика, хімія, комп’ютерні науки, а може й соціально-гуманітарні, економічні науки. Це дуже важливо. А в іншому вже (в нюансах освітніх програм) вам допоможуть у приймальній комісії, на кафедрах, в інститутах», — сказав ректор Євген Сокол.

Переможці «Зимових канікул з Політехом: Вікторини в Kahoot» отримали призи та подарунки від НТУ «ХПІ».

На зустрічі, окрім представників школи та ректора НТУ «ХПІ», були присутні організатори Зимових канікул з Політехом: відповідальний секретар приймальної комісії Сергій Петров, заступник відповідального секретаря приймальної комісії Ксенія Мінакова.