ХПІ у Німеччині: програма подвійних дипломів для українських абітурієнтів. Реєстрація відкрита!

У межах підготовки до вступної кампанії 2023 року ректор НТУ «ХПІ» Євген Сокол відвідав Магдебурзький університет ім. Отто-фон-Геріке (OVGU, Німеччина). На зустрічі з керівництвом німецького вишу обговорювалася програма подвійних дипломів DSG:2. Вона дозволяє українським абітурієнтам, які перебувають у Німеччині, вступити до двох університетів — ХПІ та OVGU, а після успішного навчання отримати два дипломи українського та німецького вишу. Подробиці про програму та можливості, умови участі в ній та переваги вступу до Харківського Політеху розповів керівник Німецького освітнього центру ХПІ Денис Мешков. Презентація проєкту відбулася в межах заходів, що були організовані Goethe-Institut Ukraine: зустрічі з абітурієнтами та їхніми батьками, інших івентів, присвячених навчанню у Німеччині та вступу до німецьких університетів.

Сьогодні НТУ «Харківський політехнічний інститут» — єдиний український університет, який пропонує абітурієнтам вступити на 1-й курс бакалавра на спеціальності, які узгоджені спільною програмою з Магдебурзьким університетом ім. Отто-фон-Геріке (OVGU). В результаті випускники зможуть отримати два дипломи: український (НТУ «ХПІ») та німецький (OVGU).

Цей процес здійснюється завдяки програмі подвійних дипломів DSG:2. Про унікальні можливості, які надає навчання у двох передових університетах України та Німеччини, про умови участі у програмі та подальші перспективи здобуття освіти, а також про те, як знайти свою сферу навчання розповів на зустрічі з абітурієнтами керівник Німецького освітнього центру ХПІ Денис Мешков.

Так, для участі у програмі DSG:2 та зарахування до німецького університету випускник школи має вступити до НТУ «ХПІ» на перший курс та пройти рік навчання у дистанційному форматі. Після цього учасники програми зараховуються на 1-й курс до Магдебурзького університету ім. Отто-фон-Геріке і розпочинають навчання у Німеччині у повноцінному форматі на рівні з німецькими студентами. Програма передбачає переїзд до Магдебургу та проживання у гуртожитку.

Всю детальну інформацію про DSG:2 можна знайти за посиланнями:

Контакти Німецького освітнього центру НТУ «ХПІ»:

Email: daz@khpi.edu.ua

instagram.com/daz.khpi

Довідка:

Візит ректора Євгена Сокола до Магдебурзького університету ім. Отто-фон-Геріке (Німеччина) та онлайн зустріч з абітурієнтами керівника Німецького освітнього центру НТУ «ХПІ» Дениса Мешкова відбулися наприкінці квітня — на початку травня 2023 року.

Проєкт програми подвійних дипломів DSG:2, який реалізовано двома ЗВО: Національним технічним університетом «ХПІ» та Магдебурзьким університетом ім. Отто-фон-Геріке, стартував у червні 2022 року. Він спрямований на українських абітурієнтів, які перебувають у Німеччині.