ХПІ взяв участь у міжнародному медичному форумі

Навчально-науковий медичний інститут НТУ «ХПІ» спільно із ДУ «Інститут мікробіології та імунології ім. І.І. Мечникова Національної академії медичних наук України» провели V Національний форум імунологів, алергологів, мікробіологів та фахівців клінічної медицини (за участю міжнародних спеціалістів). Захід відбувся у Харкові на базі Інституту ім. І.І. Мечникова у змішаному форматі: онлайн та очно. Форум об’єднав майже тисячу учасників з України, Болгарії, Словаччини та викликав величезний інтерес — кількість переглядів на момент трансляції заходу становила близько 20-ти тисяч.

Харківський Політех представляли: професор кафедри мікробіології, бактеріології, вірусології та мікології НТУ «ХПІ», директор Інституту мікробіології та імунології ім. І.І. Мечникова Валерій Мінухін, а також завідувачка кафедри мікробіології, бактеріології, вірусології та мікології НТУ «ХПІ», доцент Галина Большакова.

Професор Валерій Мінухін виступив на пленарному засіданні із доповіддю «Сьогодення ДУ Інститут мікробіології та імунології ім. І.І. Мечникова НАМН України (результати роботи за 2020–2022 рр.)». У ньому йшлося про найважливіші теоретичні та прикладні досягнення, що отримані Інститутом, про проведену науково-координаційну та організаційно-методичну роботу, а також про внесок у наближення перемоги України над ворогом.

Секційні засідання форуму були присвячені нагальним викликам у таких напрямах: «Мікробіологія, імунологія, алергологія, паразитологія», «Внутрішня медицина (GASTRO HUB)», «ДІА-ЛОГІЯ 2023 (Дерматологія. Імунологія. Алергологія)». Також було проведено офлайн майстер-клас на тему «Вибрані питання практичної мікробіології», у межах якого доцент Галина Большакова представила доповідь «Діагностика криптококової інфекції».

Запис заходу: https://yuston.info/index.html

Довідка:

V Національний форум імунологів, алергологів, мікробіологів та фахівців клінічної медицини (за участю міжнародних фахівців) відбувся 24-25 травня 2023 року.

Мета форуму — представлення та демонстрація учасникам методик та технологій мікробіологічної діагностики з метою підвищення професійного рівня та обміну передовим досвідом учасників заходу, розширення їхнього світогляду та залучення у новітні галузі знань.

Загалом робота форуму проводилася за такими напрямами: актуальні питання вакцинопрофілактики; актуальні питання теорії і практики боротьби з інфекційними хворобами. Соціально значущі, емерджентні та реемерджентні інфекції; антибіотикотерапія та антибіотикорезистентність; біотехнологія і генна інженерія; вірусологія, молекулярна генетика; гостра респіраторна хвороба COVID-19, спричинена коронавірусом SARS-CoV-2, та постковідний синдром; загальна мікробіологія: систематика, екологія, фізіологія, біохімія мікроорганізмів; імуномоделююча та імунотропна терапія; медична мікробіологія: біологічні властивості і роль мікроорганізмів та їх асоціацій при інфекційних і соматичних захворюваннях; медичні технології лікування та реабілітації при бойових ураженнях; проблеми фундаментальної, клінічної та лабораторної імунології та алергології; раціональна фармакотерапія імунопатологій і алергічних захворювань у дітей і дорослих; стан, перспективи розробки, стратегія використання імунобіологічних, промікробних, про- та пребіотичних препаратів на сучасному етапі; сучасна паразитологія в гуманній та ветеринарній медицині; сучасні медичні технології діагностики, профілактики та лікування найпоширеніших хвороб людини; медична генетики; сучасні міжнародні стандарти лікування захворювань внутрішніх органів; проблемні питання гастроентерології, гепатології, захворювань печінки, ендоскопії, проктології, дієтології, нутриціології; імунотерапія в неврології; сезонні загострення хронічних дерматозів; біотерапія атопічного дерматиту та псоріазу; оверлап синдроми в дерматології; шкірні прояви соматичних захворювань; фармакотерапія в дерматології на сучасному етапі.

Більше про форум: https://yuston.info/description/event-id48.html