ХПІ виборов «золото» стійкості та консолідовану «бронзу» серед українських університетів: Impact Rankings 2023

НТУ «Харківський політехнічний інститут» увійшов до міжнародного впливового рейтингу The Times Higher Education Impact Rankings 2023 року. Він оцінює університети за цілями сталого розвитку ООН. За даними видання, що вийшло у червні 2023 року, Харківський Політех представлений у восьми категоріях і визнаний найкращим серед українських ЗВО у таких з них: «промисловість, інновації та інфраструктура», «стійкі міста та спільноти», «дії по боротьбі зі змінами клімату». Всього було доступно сімнадцять напрямів. У загальному списку ХПІ виборов «бронзу» серед українських вишів (місце 801-1000). До нього увійшов 1591 університет із 112 країн світу, зокрема тридцять три з України.   

Рейтинг враховує ретельно відкалібровані показники та порівнює університети за чотирма широкими областями: дослідження, управління, інформаційно-роз’яснювальна робота та навчання.

Для участі доступні 17 різних напрямів та загальний рейтинг. НТУ «ХПІ» займає місця у восьми категоріях:

У результаті таких показників зросла оцінка університету у загальному рейтингу до 54,6 балів (максимальною оцінкою є 100). Так, Харківський Політех у загальному заліку посів позицію 801-1000 та третє місце серед українських вишів. Це найкращий показник університету у цьому рейтингу за усі роки участі. До тисячі «найстійкіших університетів» України також увійшли: Сумський державний університет, НУ «Львівська політехніка», Київський національний економічний університет імені Вадима Гетьмана, Ужгородський національний університет, ДУ «Житомирська політехніка».

Довідка:

Times Higher Education University Impact Rankings — єдиний світовий рейтинг, який оцінює глобальні успіхи університетів світу в досягненні цілей ООН у сфері сталого розвитку (the United Nations’ Sustainable Development Goals (SDGs). Згідно з правилами, кожен університет мав шанс вибрати з можливого переліку цілей (17 категорій) не менше чотирьох, та надати офіційну інформацію з цих питань. У рейтингу використовуються ретельно відкалібровані показники, щоб забезпечити всебічне та збалансоване порівняння за чотирма широкими областями: дослідження, управління, інформаційно-роз’яснювальна робота та навчання.

У 2023 році загальний рейтинг The Times Higher Education Impact Rankings містить 1591 університет зі 112-ти країн світу. Це майже на двісті університетів та на шість країн більше порівняно з минулим роком. Зросла кількість й українських ЗВО до тридцяти шести, які брали участь у різних напрямах, а до загального рейтингу потрапили тридцять три з них.