Студенти і викладачі ХПІ взяли участь в україно-німецькій літній школі з міжнародних інвестицій

Україно-німецька літня школа на тему «International Investments», організована міжнародним бізнес-центром НТУ «ХПІ», відбулася 17-26 вересня на базі Одеського національного економічного університету (ОНЕУ).

У літній школі взяли участь 28 студентів з НТУ «ХПІ», ОНЕУ, Харківського національного університету міського господарства ім. О. М. Бекетова та Харківського національного автомобільно-дорожного університету. Політех представили студенти п’ятого курсу факультету бізнесу і фінансів та економічного факультету: Валентина Мартова, Анна Мезенцева, Маргарита Шамаріна, Альона Смаль та Анна Плига.

Починаючи з червня 2016 року, студенти працювали у міжнародних командах по шість осіб у кожній: спочатку дистанційно, а потім в Одесі протягом 10 днів роботи Літньої школи.

Запрошеними викладачами школи з університету ім. Отто фон Геріке (Магдебург, Німеччина) були професори Пітер Райхлінг (Peter Reichling), Карін Шимпф (Karin Schimpf), Кристоф Штарке (Christoph Starke) та Гордон Шульце (Gordon Schulze). Українську сторону представляли доценти Олена Решетняк, Наталя Ширяєва (НТУ «ХПІ», каф. менеджменту зовнішньоекономічної діяльності та фінансів) та Ольга Дегтярьова (ОНЕУ). Робочою мовою заходу була англійська.

Яскравим фіналом школи стали виступи команд студентів з презентаціями розроблених бізнес-планів, що були створені для реальних стартапів в сфері альтернативної енергетики, медицини та сільського господарства. Проекти викликали жваву дискусію серед гостей заходу та були високо оцінені викладачами. Усі учасники отримали міжнародні сертифікати та можливість вступу до університету ім. Отто фон Геріке (Магдебург, Німеччина) на магістерську програму без іспитів.

Також учасники заходу відвідали практичні екскурсії до Одеського порту та Одеського кабельного заводу.

Довідка:

Літня школа з питань фінансів, цінних паперів та інвестицій проводиться бізнес-центром НТУ «ХПІ» за участі вишів України та німецьких партнерів вже вчетверте. В 2011 році захід відбувся у м. Святогірську Донецької області, у 2012 і 2013 роках школа проходила у м. Севастополі. З 2013 року в ній приймають участь не лише викладачі Магдебурзького університету, але й німецькі студенти.

Мета заходу — набуття студентами практичних навичок в науковій діяльності та в роботі з реальними бізнес-проектами, а також обмін досвідом між викладачами.