Політехніки — стипендіати Кабінету Міністрів України

10 жовтня 2016 року Комітет з Державних премій України в галузі науки і техніки затвердив оновлений список науковців, що отримують стипендії Кабінету Міністрів України для молодих вчених. Серед них три представники НТУ “ХПІ”.

Постановою Комітету подовжено стипендії таким молодим вченим:

Водка Олексій Олександрович — доцент кафедри динаміки та міцності машин, кандидат технічних наук. Сфера наукових інтересів — коливання, прогнозування надійності та ресурсу складних механічних систем.

Ларін Олексій Олександрович — доцент кафедри динаміки та міцності машин, кандидат технічних наук. Сфера наукових інтересів — дослідження коливань лопаткових апаратів робочих коліс турбомашин, прогнозування ресурсу машинобудівних конструкцій.

Отримав стипендію також Зайцев Роман Валентинович — доцент кафедри фізичного матеріалознавства для електроніки та геліоенергетики, кандидат технічних наук. Сфера наукових інтересів — фотоелектричні перетворювачі на основі кристалічного кремнію та плівкових матеріалів, мікроконтролери, програмування.

Довідка

На здобуття стипендій Кабінету Міністрів України для молодих учених можуть висуватися наукові співробітники, викладачі вузів, інженерно-технічні працівники і аспіранти, які мають опубліковані наукові праці, реалізовані актуальні науково-технічні розробки та наявні можливості для подальшого проведення наукових досліджень.

Присуджуються 320 щомісячних стипендій Кабінету Міністрів України, строком до двох років. Конкурси проводяться двічі на рік – до 1 квітня та до 1 вересня.