Губернатор Харківської області привітала курсанта ХПІ з перемогою на «Іграх Нескорених»

Олег Зімніков, військовослужбовець Збройних Сил України, курсант третього курсу Військового інституту танкових військ НТУ «ХПІ», який виборов першу золоту медаль в історії України на «Invictus Games», повернувся до рідного Харкова. Чемпіона привітала голова Харківської обласної державної адміністрації Юлія Світлична.

«У бігу на 1500 м Олегу не було рівних. Наша команда довела всьому світу, що українця неможливо зламати! Відвага, гідність, рішучість, витримка, патріотизм — ось риси справжнього українського воїна!», — підкреслила голова області.

Нагадаємо, курсант Військового інституту танкових військ НТУ «ХПІ» Олег Зімніков у складі української національної збірної взяв участь в «Іграх Нескорених» («Invictus Games»), які відбулися в Торонто (Канада) у вересні 2017 року. Він першим подолав дистанцію у 1500 метрів під час змагань з бігу.

Спортом Олег займається з дитинства, бігати не припиняв навіть на передовій. Готуючись до «Ігор Нескорених», учасник АТО щодня пробігав до 20 км.

Довідка:

«Ігри Нескорених» (Invictus Games) у 2014 році заснував принц Уельський Гаррі. У змаганнях беруть участь військовослужбовці та ветерани з обмеженими фізичними можливостями, набутими під час виконання службових обов’язків. Змагання розпочалися 24 вересня і триватимуть до 30 вересня.

Україна цього року вперше отримала право взяти участь в «Іграх Нескорених», як учасник багатьох військових навчань, миротворчих операцій під егідою ООН, а також як країна, військовослужбовці якої мають бойовий досвід в АТО.