Харківському комп’ютерно-технологічному коледжу ХПІ — 70 років

Харківський комп’ютерно-технологічний коледж  НТУ «ХПІ» відзначив свій 70-річний ювілей. Урочистості відбулися 2 листопада.

«За час свого існування коледж підготував понад 15 тисяч фахівців, — зазначив ректор НТУ «ХПІ» професор Євген Сокол. — Серед його випускників є співробітники заводу «Турбоатом», машинобудівного заводу «ФЕД», об’єднання «Комунар». Своїм авторитетом і широким визнанням сучасний коледж завдячує багатьом поколінням викладачів, співробітників і випускників».

За багаторічну сумлінну працю, вагомий внесок у справу навчання та виховання молоді керівництво та співробітників Харківського комп’ютерно-технологічного коледжу ХПІ відзначили  почесними грамотами та подяками Харківської обласної ради, Харківської  міської ради та НТУ «ХПІ». Творчі колективи Палацу студентів ХПІ подарували гостям заходу святковий концерт.

Довідка:

Харківський комп’ютерно-технологічний коледж — структурний підрозділ НТУ «ХПІ». Історія  коледжу  почалась у 1947 році, коли було створено Харківський гірничий технікум. У  ньому започаткували і довгий чаc зберігали  унікальну підготовку фахівців-техніків для гірничої галузі. Пізніше розпочалось навчання спеціалістів із обробки матеріалів різанням, обслуговування верстатів числового програмного управління (ЧПУ) та робототехнічних комплексів, виробництво гідравлічних і пневматичних засобів автоматизації, виробництво верстатів із програмним управлінням.

У 1957 р. заклад було перейменовано на Верстатоінструментальний технікум та підпорядковано Міністерству верстатобудівної та інструментальної промисловості СРСР.

1997 року Верстатоінструментальний технікум увійшов до складу ХПІ як структурний підрозділ. Це дало йому можливість зайняти гідне місце у ступеневій освіті та продовжити навчання студентів в університеті. В умовах ринкової економіки було прийнято рішення розширити профіль навчального закладу: відкрили такі нові спеціальності, як «Обслуговування та ремонт електропобутової техніки», «Розробка програмного забезпечення», «Обслуговування програмних систем і комплексів».

У 2011р. технікум перейменовано на Харківський комп’ютерно-технологічний коледж НТУ «ХПІ». Матеріально-технічна база коледжу включає навчальний корпус, в якому розміщені 13 лабораторій і 9 навчальних аудиторій, актовий зал, спортивний і тренажерний зал, сучасні комп’ютерні класи, майстерні.

Програма підготовки відповідає досягненням науково-технічного прогресу і постійно удосконалюється. Коледж підтримують  та  надають  допомогу споріднені кафедри університету. Розвивається співробітництво з  провідними світовими фірмами.

У коледжі здійснюється навчання без відриву від виробництва та підготовка іноземних громадян. Особлива увага приділяється питанням вивчення іноземних мов, інформатики та обчислювальної техніки, основам ринкової економіки, якості продукції, проблемам екології та права.