Вчені ХПІ пройшли наукове стажування в Магдебурзькому університеті

У листопаді–грудні 2017 року аспірантка кафедри динаміки та міцності машин НТУ «ХПІ» Ксенія Потопальська та асистент кафедри Юлія Вязовіченко пройшли наукове стажування в Магдебурзькому університеті ім. Отто фон Геріке (Німеччина) в Інституті механіки за програмою DAAD (Німецька служба академічних обмінів) «Східне партнерство» за рахунок приймаючої сторони.

Під час стажування вони вивчили матеріали зарубіжних статей, отримали консультацію від колег з Інституту механіки. Крім того, дівчатам вдалося відвідати деякі наукові та культурні заходи в Магдебурзі.

Слід зазначити, що кафедра ДММ НТУ «ХПІ» та Інститут Механіки Магдебурзького університету співпрацюють досить довго, і в результаті цього стажування з’явилися нові проекти, які стануть основою для подальшого розвитку відносин між університетами.

Нагадаємо, запрошення на проходження наукового стажування в Магдебурзькому університеті ім. Отто фон Геріке Ксенія Потопальська та Юлія Вязовіченко отримали за результатами візиту німецької делегації в ХПІ восени 2017 року.

Довідка:

Магдебурзький університет Отто фон Геріке вже більше 50-ти років співпрацює з різними кафедрами і факультетами ХПІ, зокрема з кафедрою динаміки та міцності машин. Завдяки спільній роботі тільки за останні 15 років більше 50-ти студентів спеціальності «Комп’ютерна механіка» отримали стипендію Леонарда Ейлера і пройшли місячне стажування в Німеччині. Багато з них були запрошені до аспірантури німецьких університетів, захистили дисертації і отримали престижну роботу в компаніях та наукових установах Європи.