Про незвичайний День відкритих дверей ХПІ, фестиваль Art Way 2017 та комп’ютерні ігри, створені студентами Політеху — в телепроекті «Світ освіти»  

Сьогодні, 29 грудня, на телеканалі ОТБ о 19.25 вийде новий випуск телепроекту НТУ «ХПІ» «Світ освіти». Він буде присвячений одразу трьом знаковим подіям, які відбулися в харківському Політеху цього місяця.

Глядачі дізнаються про те, як в ХПІ пройшов незвичайний День відкритих дверей, який зібрав максимальне за всю історію проведення заходу число учасників — близько півтори тисячі осіб. Чому було обрано новий формат проведення фестивалю і чим він особливий, пояснить один з організаторів Дня відкритих дверей 2017, доцент кафедри органічного синтезу і нанотехнологій НТУ «ХПІ» Сергій Петров. Також ректор університету професор Євген Сокол розповість про нові можливості для реалізації, які Політех надає своїм студентам. Гості заходу — абітурієнти та їхні батьки — розкажуть, чому їх зацікавив ХПІ і на що вони орієнтуються при виборі вищого навчального закладу.

Тема другого сюжету випуску «Світ освіти» — підсумки першого факультативу з основ створення комп’ютерних 3D-ігор, який успішно завершили студенти різного рівня підготовки кількох факультетів НТУ «ХПІ», а також харківські школярі. Випускники факультативу поділяться своїми враженнями, а тренери-старшокурсники Політеху розкажуть, як проходив процес навчання і яких результатів вдалося досягти їхнім учням. Про саму ідею відкриття факультативу розповість його організатор, професор кафедри обчислювальної техніки та програмування ХПІ доцент Ольга Козіна.

У завершальному сюжеті проекту можна буде побачити, як в ХПІ пройшов культурологічний фестиваль «Art Way — 2017», гості якого змогли відвідати виставки робіт іменитих художників, дізнатися цікаві факти про семіотики побуту, насолодитися творчістю політехніків і багато іншого. Організатор заходу, професор кафедри етики, естетики та історії культури НТУ «ХПІ» Михайло Красиков розповість про особливості фестивалю. Одна з учасниць «Art Way — 2017» майстер народної творчості Наталія Горошко покаже, як створюються ляльки-мотанки, а також розповість про їхні магічні функції.

Детальніше — у черговому випуску проекту «Світ освіти» у п’ятницю, 29 грудня, о 19.25 на телеканалі ОТБ (Філія ВАТ «Національна громадська телерадіокомпанія України» «Харківська регіональна дирекція»).

Переглянути попередні випуски «Світ освіти» можна за посиланням:

http://www.kpi.kharkov.ua/ukr/pres-sluzhba/svit-osvity/

Слідкуйте за подіями НТУ «ХПІ» на сайті Polytech Events та офіційних сторінках вишу в FacebookНТУ «ХПІ»прес-служба ХПІ.

Довідка:

Телепроект НТУ «ХПІ» «Світ освіти» присвячений найбільш цікавим і значущим подіям, що відбуваються в університеті. 10-хвилинна програма виходить один раз на місяць, у п’ятницю, на каналі ОТБ.