Запрошуємо на День відкритих дверей

Національний технічний університет «Харківський політехнічний інститут» запрошує школярів, їхніх батьків, всіх бажаючих на День відкритих дверей та Фестиваль науки «Science is FUN!». Заходи відбудуться в рамках святкування Всесвітнього дня науки за мир і розвиток від ЮНЕСКО. На гостей чекає різноманітна програма від вчених і студентів Політеху: досліди, майстер-класи, мотиваційні та науково-популярні лекції, а також виступ рок-гуртів.

Дата — 11 листопада, початок — 10:00, місце — спортивний комплекс «Політех» (вул. Алчевських, 50а).

Програма Дня відкритих дверей і фестивалю «Science is FUN!»:

– майданчик робототехніки та інжинірингу,

– лабораторно-експериментальна зона,

– територія майстер-класів,

– науково-пізнавальні та мотиваційні лекції,

– презентації освітніх проектів,

– дискусійна панель: «Професії майбутнього».

– експрес-тестування ЗНО,

– виступ рок-гуртів: Rebel Yell (Cover-band), ВЛ8 (Rock-band).

Головний спікер Дня відкритих дверей — ректор НТУ «ХПІ» професор Євген Сокол. Він розповість про виш, а також відповість на всі запитання. Представники приймальної комісії ХПІ покажуть презентації на теми: «Особливості вступної кампанії та умов прийому 2019» та «Робота над помилками вступників 2018».

Гості одної з головних подій Політеху зможуть поспілкуватися з викладачами, аспірантами, студентами 5 інститутів і 4 факультетів НТУ «ХПІ», до яких входять 96 кафедр вишу (42 спеціальності, 170 освітніх програм).

Детальніше на сайті, телефон: +38 (057)707-66-34, e-mail: admissions.khpi@gmail.com

Участь безкоштовна — Знання безцінні!

Довідка:

Всесвітній день науки за мир і розвиток (World Science Day for Peace and Development) відзначається щорічно 10 листопада (був встановлений ЮНЕСКО в 2001 році). Його мета — підкреслити важливу роль науки для суспільства, повсякденного життя людини, привернути широку громадськість до обговорення виникаючих наукових питань, забезпечити інформованість громадян про наукові досягнення. Крім того, Всесвітній день науки за мир і розвиток підкреслює роль вчених у розумінні нашої планети, і в сталому розвитку суспільства.

Тема Всесвітнього дня науки за мир і розвиток 2018 року «Наука — право людини», обрана на честь святкування 70-ї річниці Загальної Декларації прав людини (ст. 27) та Рекомендації про статус науково-дослідних працівників. Вона служить нагадуванням, що кожна людина має право брати участь в науковій діяльності і користуватися її благами.