Офіційний коментар ректорату щодо ситуації з опаленням корпусів та гуртожитків НТУ «ХПІ»

З листопада в НТУ «ХПІ» розпочався опалювальний сезон. На сьогоднішній день всі навчальні корпуси університету опалюються, а температура теплоносія відповідає вимогам і становить 60-65°С на вході у систему.

Проте, як зазначив проректор університету професор Магомедемін  Гасанов, через недостатню подачу теплоносія КП «Харківські теплові мережі», є перебої  з теплопостачанням у частині гуртожитків та житлових будинків. Зокрема є проблеми з опаленням у гуртожитках на території комплексу «Гігант»: №1 (вул. Пушкінська 79/1) , №4 (вул. Пушкінська 79/4), №5 (вул. Пушкінська 79/5) та у гуртожитку № 10 (пров. Дизайнерський 4). Також недостатнім є теплопостачання у жилі будинки за адресами вул. Пушкінська 74, вул. Пушкінська 79  та будинку на вул. Багалія 13.

Причиною перебоїв з опаленням є недостатня різниця тиску між подавальним та зворотним трубопроводами. Наприклад, у, гуртожитку №10 на 16.11.2018 тиск в обох трубопроводах складає 2,5 атмосфери при тому, що необхідний тиск подачі має становити 4 атмосфер, тобто різниця має складати приблизно 1,5 атм. для забезпечення повноцінної циркуляції теплоносія. Аналогічна ситуація спостерігається  за всіма вказаними адресами: різниці у тиску немає або вона є недостатньою (0,2-0,3 атм.), що спричиняє відсутність циркуляції у системі.

Адміністрація НТУ «ХПІ» неодноразово зверталася до КП «Харківські теплові мережі» з питанням  про вирішення проблеми з подачею теплоносія. Представники підприємства повідомляють, що на даний момент вони не мають технічної можливості для забезпечення потрібних параметрів теплопостачання, але питання має вирішитись найближчим часом.

Крім того проректор М.І. Гасанов звернувся до голови адміністрації Київського району міста Харкова Н. В. Касанжиєвої з проханням сприяти вирішенню проблеми з опаленням, щоб студенти університету мали змогу проживати та навчатися в комфортних умовах.