Більше, ніж професія: Політехніки відзначили День соціолога

Щорічне корпоративне свято студентів і співробітників — «День соціолога НТУ «ХПІ» відбулося 7 грудня на кафедрі соціології та політології університету. Захід об’єднав понад 80 осіб: студентів, викладачів, співробітників, аспірантів, випускників кафедри, представників керівництва вишу, гостей. Так, в числі запрошених були учні харківських шкіл, а також ветерани кафедри — Олександр Поступний і Сергій Коновалов.

Вітаючи присутніх зі святом, завідувач кафедри соціології та політології НТУ «ХПІ» професор Валерій Бурега акцентував увагу на значенні подібних заходів у формуванні корпоративної культури соціологів. Традиційно відбувся урочистий обряд посвячення у соціологи студентів-першокурсників. «Новобранці» почули напутні слова і отримали символічний ключ знань, який їм передала переможниця II туру Всеукраїнської олімпіади з соціології, студентка-магістр 6-го курсу Тетяна Римарєва. «Ласкаво просимо в світ соціології! Адже для кожного, хто присутній в цьому залі соціологія — це більше, ніж професія: це спосіб життя, це творчість, це світ, в якому ми живемо» — зазначила вона.

Студенти підготували вітальні виступи: презентації, музичні та поетичні номери, відеоролики про своє студентське життя. Особливий інтерес викликала соціологічна вікторина, за правильні відповіді в якій учасники отримували символічні призи.

Також були підбиті підсумки року і нагороджені почесними грамотами викладачі і студенти кафедри, які зробили вагомий внесок у розвиток кафедри соціології і політології НТУ «ХПІ».

Учасники відзначають, що свято пройшло в дружній і теплій атмосфері. Відзначимо, що вперше День соціолога НТУ «ХПІ» було проведено в 2015 році.