Стратегії управління від відомого вченого Політеху

У Музеї історії НТУ «ХПІ» відбулася зустріч студентів вишу з відомим вченим, професором ХПІ, лауреатом Державної премії України в галузі науки і техніки, національним експертом Організації Об’єднаних Націй з промислового розвитку (UNIDO) у 1995-1996 рр., віце-президентом Союзу підприємців Харківської області в 2011-2014 роках Ігорем Кононенком. Захід організовано в рамках проекту ХПІ «Філософський практикум», мета якого — знайомство студентів з видатними особистостями університету.

Учасниками бесіди з завідувачем першої в Україні кафедри стратегічного управління, яка існує в ХПІ, професором Ігорем Кононенком були студенти першого та другого курсів Навчально-наукового інституту економіки, менеджменту і міжнародного бізнесу, а також викладачі університету.

Під час інтерактивної зустрічі з відомим не тільки в Україні, а й за її межами економістом студенти почули його історію становлення як особистості і професіонала. Вони ставили питання, а також могли змоделювати і візуалізувати своє професійне зростання. Лекція Ігоря Кононенка була насичена сучасними фактами, графіками, прикладами розв’язання складних питань у співпраці з видатними фахівцями-економістами і не тільки. Професор згадав і про свого наставника — відомого вченого, засновника однієї з кафедр Політеху, Почесного доктора НТУ «ХПІ», д.т.н., професора А.В. Дабагяна.

Студенти слухали цінні поради, ставили спікеру багато питань, які стосувалися професійної діяльності професора І.В. Кононенка, його життєвого шляху.

Організаторами та модераторами заходу були: директор Музею історії ХПІ Ганна Бистріченко, старший викладач кафедри філософії Віктор Міщенко.

«Такі практичні зустрічі дуже важливі для сучасної молоді, особливо в непростий для України час. Студенти на прикладі життя та діяльності, видатних вчених нашого університету, вчаться наполегливості в здійснені мети, досягненні високого професіоналізму», — зазначила Ганна Бистріченко.

Довідка:

Кононенко Ігор Володимирович — професор, доктор технічних наук, завідувач кафедри стратегічного управління ХПІ, лауреат Державної премії України в галузі науки і техніки, національний експерт Організації Об’єднаних Націй з промислового розвитку (UNIDO) в 1995-1996 рр., Заступник директора з наукової роботи Інституту машин і систем Мінпромполітики та НАН України в 1993-2002 рр., віце-президент Спілки підприємців Харківської області в 2011-2014 роках. Нагороджений орденом «За заслуги» III ступеня (2015 г.), Почесними грамотами Міністра України у справах молоді та спорту, Харківської облдержадміністрації, Харківської облради, Харківської міської ради, University of Hartford, Barney School of Business (USA).

Проект «Філософський практикум» заснований кафедрою філософії ХПІ і Музеєм історії Політеху, реалізується вже третій рік.