ХПІ — лідер вищої освіти України

Національний технічний університет «Харківський технічний інститут» взяв участь в X Міжнародній виставці «Сучасні заклади освіти — 2019» та IX Міжнародній виставці освіти за кордоном «World Edu», які проходили в Києві з 14 по 16 березня. За результатами участі в конкурсах ХПІ отримав три нагороди — Гран-прі «Лідер вищої освіти України», золоту медаль «STEM-навчання як освітній ресурс XXI століття», сертифікат «Якість наукових публікацій».

На виставці НТУ «ХПІ» представляли: зав. кафедри фізичного матеріалознавства для електроніки та геліоенергетики Роман Зайцев, старший викладач кафедри фізики Ксенія Мінакова. Вони презентували виш, його різноманітні проекти, а також продемонстрували досліди в стилі STEM з фізики та електроніки.

Відзначимо, що захід об’єднав 750 учасників з різних областей України. Тут усі охочі могли отримати інформацію про можливості освіти в Україні, за кордоном безпосередньо від представників університетів. Крім стенд-сесій програма триденної виставки передбачала відвідування різних конференцій, семінарів, круглих столів, майстер-класів та презентацій.

Довідка:

Міжнародна виставка «Сучасні заклади освіти» — захід, який об’єднує фахівців, вчених вітчизняної та зарубіжної сфери освіти. Вони представляють і обговорюють досягнення і проблеми реформування національної освіти, обмінюються досвідом, визначають перспективи розвитку та області співробітництва. Мета — пошук поліпшення якості національної освіти, розвиток міжнародної освіти, науково-технічних проектів.

Організатори виставки: Компанія «Виставковий Світ» за підтримки та участі Міністерства освіти і науки України, Національної академії педагогічних наук України.

Учасники: університети, академії, інститути, коледжі, технікуми, наукові установи, асоціації; зарубіжні навчальні заклади, освітні агентства та представництва; органи управління освітою, установи загальної середньої освіти, дошкільної та позашкільної освіти; установи професійної (професійно-технічної) освіти, навчально-методичні (науково-методичні) центри (кабінети), асоціації; засоби навчання, інноваційні проекти, програми і рішення для освіти, видавництва, освітні портали.