Студенти ХПІ зізналися в любові до рідного краю

Виставка під назвою «Моя мала Батьківщина: освідчення в любові» відкрилася в Етнографічному музеї «Слобожанські скарби» імені Гната Хоткевича НТУ «ХПІ». Її автори – студенти Навчально-наукового інституту економіки, менеджменту і міжнародного бізнесу, а також факультету комп’ютерних наук і програмної інженерії Політеху, які брали участь в однойменному конкурсі есе та фотографій. На виставці представлено понад 100 робіт, 10 учасників визнані переможцями, двадцять – лауреатами конкурсу. Співорганізатором виступив Профспілковий комітет студентів, завдяки чому всі учасники проекту отримали нагороди та дипломи.

На відкритті виставки директор музею «Слобожанські скарби», професор кафедри українознавства, культурології та історії науки Михайло Красиков зазначив: «Це далеко не перша наша виставка, проте вона особлива. Студентам пропонувалося розповісти про край свого дитинства, причому не тільки словами, а й мовою фотомистецтва. І це виявилося не такою-то легкою справою: адже зробити небанальний кадр і з’ясувати, чим тобі так подобається твоє місто, де погана екологія, багато соціальних проблем, але є і твоя рідна школа, твій будинок, друзі дитинства і озеро, де проходила половина літа — не просто. Робота одного з переможців називається «Неідеальне Запоріжжя». Ось так, сучасна молодь навчилася любити свою малу і велику Батьківщину, не ідеалізуючи її, і це дуже добре!»

Завідувач кафедри українознавства, культурології та історії науки, професор Володимир Скляр привітав учасників виставки та висловив впевненість, що такі креативні заходи Етнографічного музею краще сприяють формуванню громадянської позиції студентів. А студенти розповіли про свої проекти і пояснили, чому вибрали для фотографування той чи інший об’єкт.

Виставка працює щодня, крім вихідних, з 10 до 16 годин. Вхід вільний. Етнографічний музей імені «Слобожанські скарби» імені Гната Хоткевича розташований на території університетського кампусу НТУ «ХПІ» в навчальному корпусі У-1 (702 аудиторія).