У ХПІ буде більше турецьких студентів

З наступного року в НТУ «ХПІ» збільшиться число студентів з Туреччини, а якість їх навчання покращиться. Про це в ході візиту до Стамбулу проректора ХПІ Геннадія Хрипунова була досягнута домовленість з представниками провідних фірм Туреччини, які займаються залученням турецької молоді до навчання в харківському виші. Співпраця міжнародного факультету Політеху з компаніями BATI AKDENIZ, ATLAS PRIVATE EDUCATIONAL SERVICES і EVEREST протягом минулого навчального року принесла «плоди»: більше 150-ти турецьких студентів проходять довузівську підготовку та навчаються на інженерних спеціальностях НТУ «ХПІ». За значний внесок у збільшення контингенту іноземних студентів в ХПІ проректор Геннадій Хрипунов вручив представникам цих фірм подяки університету.

Компанії, які традиційно допомагали турецьким студентам здобувати освіту в кращих університетах країн Західної Європи, високо оцінили зусилля ХПІ зі збільшення числа спеціальностей, де викладання ведеться англійською мовою. На думку їхніх представників, це об’єктивний фактор, здатний збільшити кількість турецьких студентів в університеті. Для залучення абітурієнтів з Туреччини фірмою BATI AKDENIZ буде створено мультимедійний консультаційний пункт, де у режимі скайп-конференції абітурієнти та їхні батьки можуть поспілкуватися з керівництвом НТУ «ХПІ».

Крім того, абітурієнтам з Туреччини буде надано початковий дистанційний курс російської мови (у разі, якщо вони бажають навчатися російською мовою). А викладачі кафедри гуманітарних наук міжнародного факультету ХПІ допомагатимуть їм у цьому в якості менторів.

Була також досягнута домовленості, що ХПІ за інформаційної підтримки фірм інформуватиме батьків турецьких студентів про їхню поточну успішність та відвідування занять. «Завдяки цьому, якість навчання турецьких студентів в НТУ «ХПІ» помітно покращиться», — зазначив проректор вишу Геннадій Хрипунов.