У фіналі CIG — п’ять кращих стартапів від студентів ХПІ

У п’ятницю, 7 червня, в НТУ «ХПІ» визначать переможця освітньо-стипендіальної програми Chernovetsky Investment Group (CIG). Студенти ХПІ представлять журі п’ять стартапів, над якими вони працювали протягом року. Переможець отримає інвестиції для подальшого розвитку власного проекту.

Дата заходу — 7 червня, початок о 13:00, місце — Науково-технічна бібліотека НТУ «ХПІ» (вул. Кирпичова, 2), аудиторія 63.

До складу експертної комісії увійдуть: заступник директора Навчально-наукового інституту енергетики, електроніки та електромеханіки НТУ «ХПІ» Андрій Масленніков, заступник декана факультету комп’ютерних та інформаційних технологій НТУ «ХПІ» Сергій Леонов, експерти CIG Станіслав Золотухін та Євген Нетреба, керуючий партнер CIG Володимир Кривко.

Теми стартапів, які будуть представлені студентами:

  • «Квадрокоптер для контролю за станом вишок ЛЕП».

Виконавці: студенти кафедри автоматики та управління в технічних системах Кирило Зінченко, Максим Распорський.

Керівники: професор Андрій Зуєв і доцент Денис Лунін.

  • «Реконструкція та модернізація теплоенергетичного сектора Харкова».

Виконавець: студент кафедри зварювання Павло Ситников.

Керівник: професор Микола Єфименко.

  • «TourHack».

Виконавці: студенти кафедри програмної інженерії та інформаційних технологій управління ім. проф. Дабагяна А.В. Едуард Алексєєв, Павло Жержерунов, Олександр Вдовиченко.

  • «Система енергоменеджменту акумуляторних батарей».

Виконавець: Микита Васильєв.

Керівник: доцент кафедри промислової та біомедичної електроніки Богдан Стисло.

  • «Інноваційний проект: розробка технології виробництва люмінесцентної тротуарної плитки».

Виконавці: Борис Карпутін, Карина Білогубкіна і Наталія Регеда,

Керівник: доцент кафедри технології кераміки, вогнетривів, скла та емалей Руслан Кривобок.

Відзначимо, що в жовтні були відібрані п’ять найцікавіших та перспективних проектів. Їх розробники протягом року отримували стипендію, а також експертну та менторську підтримку від Chernovetskyi Investment Group (CIG). Завдання, яке стояло перед стипендіатами — через рік подати на розгляд комісії та широкій аудиторії результати своєї роботи.

Довідка:

У серпні 2018 НТУ «ХПІ» та інвестиційна компанія CIG підписали Меморандум про співпрацю з університетом.

Chernovetskyi Investment Group (CIG) — одна з найбільших інвестиційних компаній на ринку СНД, була заснована у 2013 році, інвестиційний потенціал — понад $100 млн. У портфель компанії входять такі українські ІТ-компанії, як: Eda.ua (входить до Foodout Group), Doc.ua, Softcube і Zakaz.ua. Остання стала учасником програми всесвітньовідомого акселератора Techstars в Бостоні. У 2015 році CIG інвестувала $ 1 млн. у платформу для дітей KIDO’Z (Ізраїль) та $ 1 млн. у міжнародний сервіс з продажу автобусних квитків Busfor. У 2017 році був проінвестований індійський проект з доставки готових страв Inner Chef, а також компанія Kray Technologies, виробник комерційних дронів для агропідприємств. Детальніше: http://cig.vc.