У ХПІ презентують книгу про «світло та свободу» від американського президента

У вівторок, 17 вересня 2019 р., в НТУ «ХПІ» відбудеться лекція американського юриста Еріка Скотта Петерсена на тему «Історична і філософська спадщина Томаса Джефферсона у сучасному світі». Також буде презентована книга під його редакцією «Світло і свобода. Роздуми про прагнення до щастя», яка заснована на роботах третього Президента Америки Томаса Джефферсона.

Початок заходу — 14:30, місце — Ректорський корпус, ауд. 12 (2 поверх).

Книга «Світло і свобода. Роздуми про прагнення до щастя» (англ. “Light and Liberty. Reflections on the Pursuit of Happiness”) є збіркою опублікованих робіт Томаса Джефферсона. Питання, порушені в ній, становлять інтерес для фахівців в галузі історії, політики, соціології, журналістики, культури, економіки, а також для сучасного широкого кола читачів, яке розмірковує про сенс і цінності людського життя.

«Ерік Петерсен винахідливо і переконливо зібрав райдужну мозаїку прози Джефферсона — в основному натхненну, іноді уїдливу, завжди просвітлену. Ця прекрасна книга мудрості Джефферсона є безперечно бажаною після останніх років засудження нашого ідеалістичного і непростого для розуміння батька-засновника», — поділився враженнями Віллард Стерн Рандалл (автор книги «Томас Джефферсон: життя»).

Довідка:

Томас Джефферсон (13.04.1743 р.—4.07.1826 р.) — видатний діяч Війни за незалежність США, один з авторів Декларації незалежності (1776), 3-й президент США в 1801-1809 роках, один з батьків-засновників американської держави, видатний політичний діяч, дипломат і філософ епохи Просвітництва.

Ерік Скотт Петерсен — один з керівників великої юридичної фірми США і експерт з юридичних питань в галузі державного фінансування і охорони природи. Він — один із засновників Національної ради з питань державно-громадського партнерства США, є провідним експертом США, який вже понад 20 років займається дослідженням робіт видатного політичного діяча, третього Президента Америки Томаса Джефферсона. Е.Петерсен — редактор-упорядник книги «Світло і свобода. Роздуми про прагнення до щастя» — збірки опублікованих робіт Томаса Джефферсона. Книга вийшла в США в 2004 році в “ModernLibrary”, філії видавництва “The Random House Publishing Group” (www.modernlibrary.com), і була багаторазово перевидана в наступні роки.

За підсумками своїх досліджень, Ерік Петерсен читав лекції про Томаса Джефферсона у багатьох університетах, інших установах світу, серед яких — Гарвардський університет, Університет Ісландії, університет Вашингтона, Міжнародний університет Флориди, Сенат парламенту Чеської республіки, штаб-квартира ООН, Бібліотека Джефферсона, Карлов університет, Санкт-Петербурзький державний університет, Санкт-Петербурзький Інститут управління та права і багатьох інших.