ХПІ здобув друге місце престижного світового рейтингу з фізики і технологій

Британське агентство Times Higher Education в рамках щорічного світового рейтингу дослідницьких університетів THE World University Rankings 2020 склало чарти вишів з декількох гуманітарних і технічних напрямів. НТУ «ХПІ», будучи учасником цього престижного рейтингу — THE WUR 2020 року, зайняв місце 801+ в двох категоріях: «фізичні науки» і «техніка і технології». Таким чином, ХПІ став другим українським вишем в обох категоріях.

— Рейтинг українських університетів за напрямом «фізичні науки» (оцінюється ефективність діяльності в галузях фізичних наук, включаючи хімію, фізику і астрономію, науки про Землю і море, математику і статистику, геологію і астрономію):

місце 601-800 — НУ «Львівська політехніка»,

місце 801+ — Львівський національний університет ім. І. Франка,

                          НТУ «Харківський політехнічний інститут»,

                          Київський національний університет ім. Т. Шевченка,

                          Харківський національний університет ім. В.Н. Каразіна.

 

 

— Рейтинг університетів за напрямом «техніка і технології» (оцінюється діяльність в галузі загального машинобудування, електротехніки та електроніки, машинобудування і аерокосмічної техніки, цивільного будівництва та хімічної інженерії):

місце 601-800 — НУ «Львівська політехніка»,

місце 801+ — НТУ «Харківський політехнічний інститут»,

                           Сумський державний університет,

                           Київський національний університет ім. Т. Шевченка,

                           Харківський національний університет ім. В.Н. Каразіна.

 

 

Нагадаємо, у вересні на всесвітньому академічному самміті в Цюріху були оголошені результати світового рейтингу дослідницьких університетів THE World University Rankings 2020 від британського агентства Times Higher Education. НТУ «ХПІ» вперше увійшов до цього щорічного рейтингу, ставши одним з двох технічних вишів України і зайнявши позицію 1001+.

Довідка:

Times Higher Education World University Ranking 2020 року — всесвітній рейтинг університетів, який включає майже 1400 університетів з 92-х країн. Він є найбільшим і найрізноманітнішим рейтингом вишів на сьогоднішній день і вважається одним з найавторитетніших в світі, разом з Шанхайським рейтингом і рейтингом QS. У таблиці критеріїв оцінювання — 13 показників, які вимірюють ефективність роботи установи в галузі викладання, досліджень, передачі знань і міжнародних перспектив. Незалежний аудит рейтингу забезпечений компанією PricewaterhouseCoopers.

Серед напрямів, які виділив рейтинг THE WUR 2020 року — медицина, природничі науки, фізичні науки, психологія, бізнес і економіка, освіта, право, соціальні науки, техніка та технології, комп’ютерні науки, мистецтво та гуманітарні науки. Для їх оцінювання використовуються такі ж вивірені характеристики ефективності, як і для загального рейтингу світових університетів, але вагові метрики відкалібровані для відповідності окремим галузям.