ХПІ відкрив нову спортивно-оздоровчу базу

НТУ «ХПІ» побудував спортивно-оздоровчу базу в харківському лісопарку. Її мета — проведення навчально-тренувальних заходів з легкої атлетики, зимових видів спорту (лижі), скелелазіння, організація відпочинку для студентів і викладачів вишу.

За три роки недоглянута ділянка землі 4000 кв.м., виділена Харківською міською радою для НТУ «ХПІ», перетворилася на очищену територію з парканом, альтанками, турніками, брусами. Були підведені всі комунікації: електрика, каналізація, водопровід, поставлені лічильники. Рік тому на території бази «виріс» будиночок з усіма зручностями: туалетом, ванною, душовою. Тут також побудований стіл, за яким може вміститися велика компанія — поїсти, попити чаю, а також обладнаний камін для обігріву приміщення та релаксу. У сусідніх кімнатах  вже стоять перші лижі, найближчим часом закуплять ще 10 пар. У перспективі — будівництво готельного комплексу.

Ініціатор і організатор проекту — кафедра фізичного виховання НТУ «ХПІ», і особисто її завідувач Олексій Юшко, за безпосередньої підтримки ректора вишу професора Євгена Сокола та активної участі (куратор будівельних та ремонтних робіт) проректора Магомедєміна Гасанова.

Спортивно-оздоровчу базу НТУ «ХПІ» в харківському лісопарку можна знайти, якщо їхати по вулиці Сумській до зупинки «Підстанція». Вона розташована на вулиці Макаренка.