Правда про 8 березня: Незвичайний семінар для студентів ХПІ

На кафедрі соціології та політології НТУ «ХПІ» відбувся інтерактивний семінар з дисципліни «Соціологія гендеру та культури», який був присвячений історії 8 березня. Учасниками стали студенти двох груп СГТ 27 б,в. Захід пройшов під керівництвом професора кафедри Юрія Калагіна, а спеціальним гостем була менеджерка з комунікацій Харківського Центру гендерної культури Дарія Велиготська.

Заняття проводилося з використанням елементів навчальної гри «Правда про 8 березня». «На семінарі ми ознайомитися з історією 8 березня та дізналися, що це не лише день весни і цвітіння, але в першу чергу — День захисту прав жінок. Інтерактивний тренінг дав зрозуміти, що треба бути собою, не дивлячись на різні перешкоди, знати й цінувати свої права і права інших. Було дуже пізнавально і ми добре провели час», — розповіли студентки факультету соціально-гуманітарних технологій ХПІ.

За словами викладача кафедри професора Юрія Калагіна, позитивна атмосфера, яка панувала в процесі навчальної гри, показує зростання мотивації студентів до засвоєння інформації не лише про подію 8 березня, але й гендерні проблеми в цілому.