Англомовний веб-квест в ХПІ

Кафедра ділової іноземної мови та перекладу ХПІ провела для харківських школярів англомовний веб-квест «Харків — це європейське місто». Учасниками стали майже 30 старшокласників та їхні вчителі з Харківської спецшколи №132, Харківської гімназії №46 ім. М. Ломоносова, Безлюдівського юридичного ліцею. Команди школярів презентували свої творчі проекти про Харків, брали участь в конкурсах, вікторинах, підготовлених студентами-перекладачами кафедри і волонтером Корпусу Миру.

Веб-квест, орієнтований на старшокласників, які поглиблено вивчають англійську мову, складався з декількох етапів. Конкурсна програма розпочалася з презентації «домашнього завдання» команд — захисту їхніх заздалегідь підготовлених творчих тематичних проектів англійською мовою. Формат та підтему учасники вибирали самі, головне — цікаво розкрити свою ідею. Після вони брали участь в конкурсах, які організували студенти 4 курсу спеціальності «Переклад» та волонтер Корпусу Миру Корделія Онгерт, яка зараз викладає на кафедрі. Серед завдань — знайти відповідність харківських діалектизмів і англійських слів/словосполучень, відгадати місце або об’єкт в Харкові за описом, який дав носій мови, додати слова за змістом в текст про Харків, а також пройти вікторину англійською мовою.

Мета такого проекту — дати можливість школярам попрактикувати англійську мову, попрацювати в команді та поспілкуватися з носіями мови. Викладачі кафедри ділової іноземної мови та перекладу відзначили, що діти охоче виконували завдання і показали високий рівень володіння англійською мовою, а їхні творчі проекти були оригінальними і демонстрували вдалу стилістичну подачу.

Наприкінці заходу учасники отримали почесні сертифікати від кафедри ділової іноземної мови та перекладу, а також факультету соціально-гуманітарних технологій.