У ХПІ попрощаються з Борисом Клименком

Колектив НТУ «ХПІ» зазнав тяжкої втрати — на 78-му році життя помер професор, доктор технічних наук, завідувач кафедри «Електричні апарати» вишу  Борис Володимирович Клименко.

Свій життєвий шлях, тісно пов’язаний з харківським Політехом, Борис Володимирович пройшов гідно, заслуживши глибоку повагу серед студентів і колег. Величезний талант, цілеспрямованість, працьовитість та обдарованість Бориса Володимировича дозволили йому досягти помітних висот в науці та освіті. Саме завдяки високому професіоналізму професора Бориса Клименка, український періодичний науково-технічний журнал «Електротехніка та електромеханіка», головним редактором якого він був, представлений в 12-ти престижних міжнародних наукометричних базах даних, а в 2017 році видання увійшло і в базу Web of Science Core Collection , рекомендовану МОН України.

У Бориса Клименка є зірка, що носить його ім’я «BORYS KLYMENKO» — подарунок, який піднесли йому співробітники кафедри електричних апаратів на честь 75-річного ювілею.

Прощання з Борисом Володимировичем Клименком відбудеться в середу, 11 березня 2020 року, о 12:30 в Електрокорпусі (ЕК) НТУ «ХПІ».

Ректорат Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут», колективи Навчально-наукового інституту енергетики, електроніки та електромеханіки, кафедри «Електричні апарати» та  громадськість університету висловлюють щирі співчуття рідним і близьким Бориса Володимировича Клименка. Пам’ять про нього назавжди залишиться в серцях політехніків.