ХПІ — в ТОП-10 українських вишів за цитуванням в Scopus

НТУ «Харківський політехнічний інститут» продовжує утримувати позиції в десятці кращих українських університетів за показниками Scopus в 2020 році, будучи одним з двох вишів Харківського регіону, представлених в топ-10. Відповідний рейтинг був опублікований на сайті Освіта.ua, в якому враховувалася діяльність університетів у міжнародній наукометричній базі даних SciVerse Scopus.

До першої десятки рейтингу, крім НТУ «ХПІ», увійшли такі українські виші: Київський національний університет ім. Т. Шевченка, Харківський національний університет ім. В. Н. Каразіна, Львівський національний університет ім. І. Франка, Одеський національний університет ім. І. Мечникова, Чернівецький національний університет ім. Ю. Федьковича, НТУУ «Київський політехнічний інститут ім. І. Сікорського», Донецький національний медичний університет, НУ «Львівська політехніка», Сумський державний університет.

Довідка:

Scopus — бібліографічна і реферативна база даних, а також інструмент для відстеження цитованості статей, опублікованих в наукових виданнях. Scopus індексує понад 20 тисяч наукових видань з технічних, медичних та гуманітарних наук. До реєстру також потрапляють публікації наукових журналів, матеріали конференцій та книжкових видань. Станом на квітень 2020 року, до бази даних Scopus включені 177 вищих навчальних закладів України, що на 11 вишів більше ніж в 2019 році.