ХПІ організував флешмоб до Дня вишиванки у масках

21 травня 2020 року на честь Дня вишиванки ХПІ організував флешмоб «Вишиванку одягай — Україну кохай!». Він відбувся на майданчику біля Науково-технічної бібліотеки НТУ «ХПІ». Особливістю заходу, організованого в умовах карантину, стало те, що його учасники наділи маски з традиційним українським орнаментом.

Свято об’єднало військовослужбовців Шевченківського військового комісаріату м.Харкова та Військового інституту танкових військ НТУ «ХПІ», волонтерів, зокрема представників громадської організації волонтерів «Берегиня», комп’ютерно-технологічного коледжу ХПІ, керівництво і співробітників харківського Політеху. Флешмоб тривав протягом кількох годин, в ньому, в цілому, взяло участь близько сотні осіб.

«Родзинкою» цього року стало те, що учасники свята, крім традиційних вишиванок, сорочок і суконь, надягли маски-вишиванки з українським народним орнаментом. Організатор Дня вишиванки харківського Політеху — Науково-технічна бібліотека НТУ «ХПІ».

«Українська вишиванка — це національна святиня! Саме вишиванка символізує і несе в собі духовне багатство, високу мудрість і традиційний зв’язок багатьох поколінь. Нехай це свято зітре кордони і об’єднає українців по всьому світу!», — кажуть організатори.

Довідка:

Міжнародний День вишиванки відзначають щороку в третій четвер травня. Цього року свято яскравого етнічного стилю припало на 21 травня. У це свято українці по всьому світу одягають традиційні сорочки, жінки — сукні, і йдуть в них на роботу, навчання або просто на прогулянку. Також до Дня вишиванки традиційно проводяться святкові заходи — покази, паради і вуличні гуляння. Ідея проведення такого свята виникла в Чернівецькому національному університеті навесні 2006 року.