Хіміки ХПІ створили інноваційний коктейль для любителів спорту

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Команда НТУ «ХПІ» розробила їстівний стартап PAM (Protein Aerosol Mousse) — натуральний, корисний, зручний у використанні протеїновий перекус для професійних спортсменів, а також любителів здорового способу життя. Творцями українського інноваційного снека є викладачі та студенти-магістри кафедри органічного синтезу і нанотехнологій ХПІ.

Стартап харківських політехніків — це рішення для тих, хто прагне до здорового способу життя. «Ідея про PAM (Protein Aerosol Mousse) виникла після спілкування з професійними спортсменами, які розповіли про високі ціни і не завжди високу якість різних БАДів, протеїнових сумішей, батончиків, які можна знайти в магазинах спортивного харчування. Ця ситуація і стала початком нашого шляху до виготовлення реального корисного продукту», — зазначила СЕО стартапу, зав. кафедри органічного синтезу і нанотехнологій ХПІ Валерія Анан’єва.

Крім неї, до команди стартапу PAM увійшли: доценти кафедри органічного синтезу і нанотехнологій ХПІ Сергій Петров і Анна Бєлінська, а також студентки 1 курсу магістратури освітньої програми «Технології органічних речовин, харчових добавок і косметичних засобів» Марина Шумєєва і Надія Стаховець.

Представники команди зазначають, що PAM зможе повністю задовольнити потреби цього сегмента ринку за своїми показниками якості, невисокої ціни, зручної упаковки, що є вірним кроком до розвитку вітчизняного ринку здорового харчування і доказом того, що український продукт може бути конкурентоспроможним.

«Дійсно, те, що зараз існує на українському ринку і доступне для споживачів, є дуже дорогим або не приносить ніякої реальної користі, адже на даний момент не існує ніяких протоколів випробувань БАДів. Тому, буде дуже добре, коли на полицях супермаркетів з’явиться асортимент доступного спеціалізованого корисного харчування вітчизняного виробництва за цінами, які значно нижчі ніж в імпортних брендів», — додала СЕО стартапу Валерія Анан’єва.

На сьогоднішній день команда вже завершила початкові розробки в лабораторії і створила готовий прототип. Крім того, як зазначають розробники, стартапом PAM вже зацікавилися відвідувачі фітнес центрів, тренери і прихильники здорового харчування.

Команда стартапу PAM (Protein Aerosol Mousse) є учасником другого сезону освітньо-стипендіальної програми CIG R&D LAB, яка реалізується в ХПІ в рамках співпраці вишу з Chernovetskyi Investment Group.