ХПІ — Кропивницький: Нові вектори співпраці

НТУ «ХПІ» відвідав ректор Економіко-технологічного інституту ім. Роберта Ельворті (м. Кропивницький) Сергій Дубровський. Мета візиту — підписання договору про співпрацю і партнерство між вишами. Документ передбачає кооперацію в сфері підготовки фахівців, стажувань науковців, виконання спільних проектів та досліджень. Після підписання для Сергія Дубровського організували екскурсію кампусом Харківського Політеху.

Підписання договору відбулося за участю адміністрації НТУ «Харківський політехнічний інститут»: в.о. ректора вишу Андрія Марченка, проректорів вишу Руслана Мигущенка, Магомедєміна Гасанова, Олександра Труша, Юрія Зайцева, Геннадія Хрипунова, відповідального секретаря Центральної приймальної комісії вишу Сергія Петрова.

Серед напрямів майбутньої співпраці:

— обмін досвідом в галузі наукових досліджень, стажування науковців та навчання студентів, спільна участь в дослідницьких проектах, формування програм підтримки, отримання грантів, пошуку інвестицій для реалізації ефективних інженерних і наукових рішень;

— перепідготовка студентів і підвищення кваліфікації фахівців з вищою освітою, організація і проведення спільних наукових досліджень в рамках державних і міжнародних програм, наукове консультування підприємств, установ, організацій;

— підготовка спільних публікацій і посібників, участь в конференціях і виставках, обмін навчально-методичною документацією, інформацією про проведення наукових та науково-методичних симпозіумів, конференцій, майстер-класів, відкритих лекцій, семінарів тощо.

Після підписання меморандуму ректор Економіко-технологічного інституту ім. Роберта Ельворті Сергій Дубровський відвідав кампус Харківського Політеху, зокрема, кафедру «Інтегровані технології машинобудування ім. М.Ф. Семка» і Науково-технічну бібліотеку ХПІ.

Довідка:

Економіко-технологічний інститут ім. Роберта Ельворті — перший приватний виш у місті Кропивницькому, був заснований в 1993 році. Готує фахівців рівня «бакалавр» за напрямами: фінанси, банківська справа, менеджмент, маркетинг, управління та адміністрування, економіка, прикладна механіка, комп’ютерні науки, а також магістрів за напрямом «менеджмент».

Зазначимо, що на початку 2019 р. НТУ «ХПІ» почав кооперацію з провідними підприємствами м. Кропивницький. Зокрема, підготовлено п’ять договорів про співпрацю між НТУ «ХПІ» та «Гідросила Груп», АТ «Ельворті». Серед напрямів спільної роботи — реалізація проектів в науково-технічному напрямі, галузі підготовки кваліфікованих фахівців, впровадження дуальної освіти.