ХПІ отримав нагороду за наукове співробітництво з реальним сектором економіки

Національний технічний університет «Харківський політехнічний інститут» став лауреатом у номінації «Комерціалізація науки» за наукове співробітництво з реальним сектором економіки. Цією нагородою ХПІ відзначили Міністерство освіти і науки спільно з компанією «Clarivate Analytics» (колишній підрозділ з наукової власності та науки «Thomson Reuters») та Національною академією наук на урочистій церемонії нагородження «Лідер науки України 2016. Web of Science award». Відзнака в номінації «Комерціалізація науки» свідчить про високий рівень посилань на патенти науковців харківського Політеху, зокрема, і кількість посилань на них у патентах інших організацій та установ.

8Всього в 7 номінаціях преміями удостоїли 34 лауреатів — найвпливовіших вчених, наукові журнали та організації України, які працюють на високому рівні й гідно представляють українську науку в світі.

Заступник Міністра освіти і науки України Максим Стріха, перший віце-президент Національної академії наук України Антон Наумовець, директор з розвитку бізнесу в державному секторі Clarivate Analytics Малгожата Красовска привітали переможців, відзначили сильні наукові школи та наукові позиції нашої держави у світі.