Студенти НТУ «ХПІ» зустрілися з представником ЄС

У Національному технічному університеті «Харківський політехнічний інститут» відбулася лекція Першого секретаря торгово-економічного відділу Представництва Європейського Союзу в Україні Джоселіна Гютона (Jocelyn Guitton). Тема зустрічі — перспективи торгово-економічної інтеграції між Україною та Європейським союзом.

Студенти та викладачі Політеху змогли з перших вуст дізнатися про особливості Угоди про асоціацію України з ЄС, економічні та соціальні наслідки партнерства, потенційні труднощі та необхідні кроки для України на шляху до європейських стандартів. Також вони висловили свої думки щодо європейського майбутнього України та обговорили важливі питання економіки в нових умовах.

«Відносини між Україною та ЄС є багатогранними та достатньо складними, тому важливо роз’яснювати людям, що має на меті Угода про асоціацію, які її умови та конкретні дії сторін відповідно до неї. Також для нас важливо отримати зворотній зв’язок та дізнатися думку студентської молоді щодо ЄС», — підкреслив Джоселін Гютон.

Серед гостей заходу переважну більшість склали представники факультету бізнесу та фінансів, де є групи з навчанням англійською мовою.

«Я вважаю, що я дуже вдало обрала для навчання факультет бізнесу та фінансів. Саме завдяки цьому я маю змогу відвідувати подібні заходи, брати участь у різноманітних проектах та знайомитися з цікавими людьми. Взагалі, на мій погляд, проведення таких нестандартних лекцій на актуальні теми дуже корисне для студентів», — поділилася своїми враженнями студентка другого курсу Єлизавета Попова.