НТУ «ХПІ» відвідав посол Естонії в Україні  

 

26 квітня ХПІ відвідала делегація посольства Естонської Республіки в Києві на чолі з Надзвичайним і Повноважним Послом Гертом Антсу. Мета візиту — знайомство з університетом і переговори щодо перспектив співпраці у сфері міжнародної освіти та науки.

НТУ «ХПІ» представляли проректор з наукової роботи, професор Андрій Марченко, проректор з науково-педагогічної роботи, професор Геннадій Хрипунов і начальник відділу міжнародних зв’язків Олександр Гончаров. У заході також взяла участь Анастасія Михайлова — проектний координатор Посольства з питань розвитку та співробітництва.

Учасники зустрічі обговорили питання потенційного співробітництва у сфері міжнародного обміну студентами та викладачами, а також проведення спільних досліджень. Як зазначив Геннадій Хрипунов, зараз ХПІ успішно співпрацює з навчальними закладами 14 країн у рамках програми Європейського Союзу «Еразмус +». У той же час зв’язки з естонськими вишами недостатньо розвинені. Керівництво ХПІ висловило надію на те, що незабаром такі вузи Естонії, як Талліннський технічний університет, стануть партнерами ХПІ в науковій та освітній сфері.

Гостям університету продемонстрували презентаційний фільм про НТУ «ХПІ», а проректор Андрій Марченко розповів про найважливіші досягнення Політеху і його історії. Герт Антсу зацікавився розробками, дослідницькою базою ХПІ, а також наявністю в університеті унікальних спеціальностей і напрямків досліджень.