Збірна команда ХПІ стала срібним призером українського чемпіонату з легкої атлетики

7‒8 травня у Луцьку відбулися змагання XIII літньої Універсіади України з легкої атлетики. За медалі з різних дисциплін боролися 28 команд з 19 областей України та м. Києва. У загальнокомандному заліку збірна команда НТУ «ХПІ» з легкої атлетики стала срібним призером змагань, поступившись лише команді з Сум. В особистій першості легкоатлети ХПІ завоювали 8 золотих, 2 срібні та 7 бронзових медалей.

Студентка першого курсу факультету соціально-гуманітарних технологій (СГТ) НТУ «ХПІ» Аліна Калістратова (група СГТ-46у) здобула перемогу у трьох видах змагань: 100м, 200м і естафета 4×100 м.

Студентка другого курсу СГТ факультету Оксана Мартинова (СГТ-45у) стала першою у стрибках в довжину та естафеті 4×100 м.

У потрійному стрибку не було рівних студентці 3-го курсу факультету інтегрованих технологій і хімічної техніки (ІТ) Лілі Клінцовій (ІТ-44).

Перемогу в жіночій естафеті 4×100 м також розділили зі своїми колегами по команді студентки СГТ факультету Жанна Ярушевська (СГТ-42) та Олена Маляренко (СГТ-46у).

Дві срібні медалі на довгих дистанціях 3000 м і 5000 м принесла команді ХПІ студентка 4-го курсу ІТ факультету Марина Немченко (ІТ-53б), а студент 4-го курсу ІТ факультету Андрій Дещенко (ІТ-13а) став третім у змаганнях з бігу на 3000 м з перешкодами .

Дві бронзи у студентки другого курсу ІТ факультету Ірини Рофе-Бекетової (ІТ-45) — в семиборстві та штовханні ядра.

На третє місце п’єдесталу піднялася чоловіча естафетна команда 4×100 м у складі: Олександр Устименко (СГТ-42), Анатолій Чорний (СГТ-46у), Ярослав Ісаченков (ЕМБ-22а) і Володимир Кожуховський (ІТ-54а).

Вітаємо команду легкоатлетів, колектив тренерів і головного тренера збірної Валентину Миколаївну Ісправнікову з успішним виступом на Універсіаді України і бажаємо їм подальших спортивних перемог!