У ХПІ визначили склад Наглядової ради

В Національному технічному університеті «Харківський політехнічний інститут» сформовано Наглядову раду. Склад та голову цього органу було обрано на останньому в цьому навчальному році засіданні Вченої ради  НТУ «ХПІ».   

До складу Наглядової ради ХПІ увійшли відомі представники державних організацій, діячі промисловості, бізнесу, освіти, науки, які не є співробітникам університету та мають високі професійні досягнення у сфері освіти і науки, користуються значною довірою у своїх освітніх, наукових, професійних, мистецьких колективах, громадських організаціях тощо.

Склад Наглядової ради НТУ «ХПІ»:

  • перший віце-президент Українського союзу промисловців і підприємців (УСПП) Василь Хмельницький — голова Наглядової ради;
  • голова Північно-Східного наукового центру НАН України Володимир Семиноженко — заступник голови Наглядової ради;
  • президент компанії «NIX Solutions Ltd.» Ігор Брагінський;
  • фотохудожник Сергій Братков;
  • народний депутат України, засновник Індустріальної групи «УПЕК» Анатолій Гіршфельд;
  • перший космонавт незалежної України Леонід Каденюк;
  • академік-секретар НАНУ Олександр Кириленко;
  • виконавчий директор Харківського регіонального відділення УСПП Едуард Набока;
  • директор Харківської обласної дирекції АТ «Укргазбанк» Алла Пивовар;
  • генеральний директор ВАТ «Турбоатом» Віктор Суботін;
  • журналіст Юрій Чевордов;
  • народний депутат України Дмитро Шенцев.

Склад ради затверджено Міністерством освіти і науки України на п’ятирічний термін.

«У ХПІ величезний потенціал для подальшого розвитку і значний досвід розробки та успішної реалізації новаторських підходів в освіті. Одне із завдань Наглядової ради Університету — допомагати впроваджувати нові методики освіти, найпередовіші світові досягнення. Як бізнесмен, я хотів би додати, що  необхідно підтримувати розвиток науки та освіти в країні. Це важлива соціальна функція бізнесу і велика відповідальність», — так прокоментував це рішення  голова Наглядової ради університету Василь Хмельницький.

Ректор НТУ «ХПІ» професор Євген Сокол, в свою чергу, підкреслив: «Пан Хмельницький організував К.Fund, який підтримує найсучасніші напрямки в освіті та науці, він побудував у Києві ІТ-школу UNIT Factory, де застосовуються інноваційні методики підготовки фахівців. Сьогодні ми на порозі запровадження спільного пілотного проекту, пов’язаного з трансформацією вітчизняної інженерної освіти у галузі ІТ-технологій. Ми дуже сподіваємося, що Наглядова рада нашого університету на чолі з паном Хмельницьким сприятиме успішній реалізації цього проекту».

Як зазначено в Положенні про Наглядову раду НТУ «ХПІ», «основна мета функціонування ради — створення умов для вирішення поточних та перспективних завдань розвитку вишу задля підвищення рівня розвитку вітчизняної освіти та  інтегрування до світової освітньої системи».

 

Довідка:

Наглядова рада НТУ «ХПІ». Згідно з Положенням про Наглядову раду НТУ «ХПІ», ця структура  покликана сприяти розв’язанню перспективних завдань розвитку ХПІ, залученню фінансових ресурсів для забезпечення його діяльності з основних напрямів розвитку і здійсненню контролю за їх використанням, ефективній взаємодії вишу з державними органами та органами місцевого самоврядування, науковою громадськістю, суспільно-політичними організаціями та суб’єктами господарської діяльності в інтересах розвитку та підвищення якості освітньої діяльності і конкурентоспроможності ХПІ, здійснювати громадський контроль за його діяльністю та інше.

Василь Хмельницький — український підприємець, перший віце-президент Українського союзу промисловців і підприємців, засновник K.Fund. Інвестує кошти в розвиток різних бізнесів в Україні, віддаючи перевагу співпраці та спільному управлінню. Серед громадських ініціатив, що підтримує підприємець, — Київський міжнародний економічний форум (КМЕФ); сучасна модель регіонального розвитку «Біла Церква — 2025»; Центр розвитку технологічних компаній TCDC; унікальна освітня IT-фабрика UNIT Factory; проекти громадської спілки «Освіторія»: сучасна загальноосвітня школа «Новопечерська школа» у Києві та онлайн-платформа iLearn для учнів з дитячих будинків і малозабезпечених сімей; перший в Україні міжкорпоративний IT-університет BIONIC University; видавничий проект «Бібліотека Хмельницького», Lean Institute Ukraine (LIU). Більше інформації — kfund.ua