У ХПІ визначили кращий гуртожиток

Наприкінці 2017 року представники делегації НТУ «ХПІ» на чолі з ректором Євгеном Соколом перевірили стан студентських гуртожитків Політеху. Вони ознайомилися з побутовими умовами, результатом ремонтних робіт і організацією порядку в гуртожитках.

Під час візиту також відбулося спілкування зі студентами та був організований конкурс на кращий гуртожиток ХПІ 2017 року. У трійку переможців увійшли гуртожитки: №7 (р-н Олексіївки), № 2 (р-н Салтівки), №12 (р-н Олексіївки).

Коментуючи результати рейтингу, координатор ремонтних робіт проректор НТУ «ХПІ» Магомедємін Гасанов зазначив, що за рік було зроблено багато для поліпшення умов проживання студентів. Так, у гуртожитку № 7 відремонтували 5 поверх, замінили розводки і труби водопроводу, встановили біметалічні радіатори, оновили тренажерний зал. У гуртожитку №2 зробили сучасний ремонт, який дозволив використовувати енергозберігаючі технології. Тут також була виконана величезна робота з благоустрою території навколо будівлі: посаджені квіти, дерева, тощо.

Проректор Магомедємін Гасанов зазначає, що роботи з поліпшення житлових умов у гуртожитках проводилися не лише силами ремонтних бригад університету, а й самих студентів. Так, у гуртожитку № 12 і № 5 було відремонтовано кухні, проведено косметичний ремонт тренажерного залу (гурт. № 12); у гуртожитку № 6 відремонтований 4 поверх (кімнати, коридори, місця загального користування), а у гуртожитку № 10 — 1 і 5 поверхи (зокрема поставлені пластикові вікна на 5 поверсі), і частина 4 поверху. Цього року особливу увагу було приділено і стану душових кімнат у гуртожитках № 14, 13, 9, 11. Там провели ряд ремонтних робіт по заміні витяжок, труб та ін. На сьогоднішній день для зручності студентів практично у всіх гуртожитках є пральні.

За підсумками об’їзду конкурсна комісія університету представила такий рейтинг:

  • I місце — гуртожиток №7 (вул. Переможна 19)
  • II місце — гуртожиток № 2 (вул. Зубенко 9а)
  • III місце — гуртожиток №12 (вул. Целіноградська 32)
  • IV місце — гуртожиток № 5 (секції 1-2) (вул. Пушкінська 79/5)
  • V місце — гуртожиток № 14 (вул. Балканська 19)
  • VI і місце — гуртожитки № 9 (вул. Целіноградська 38)
  • VII місце — гуртожитки №13 (вул. Клочківська 218-А)
  • VIII місце — гуртожиток № 15 (вул. Спортивна 9)
  • IХ місце — гуртожиток № 1 (секції 6-9) (вул. Пушкінська 79/1)
  • Х місце — гуртожиток №11 (вул. Целіноградська 48)

За підсумками конкурсу, згідно з розпорядженням ректора Євгена Сокола, три кращих гуртожитки НТУ «ХПІ» отримають в якості нагороди нові меблі.

Довідка: На балансі НТУ «ХПІ» знаходиться 15 гуртожитків і профілакторій, в яких проживає понад 6 тисяч студентів.