ХПІ підписав меморандум про співпрацю з грузинським університетом

Національний технічний університет «Харківський політехнічний інститут» і Грузинський технічний університет розширюють співпрацю в освітній та науково-дослідницькій сфері. Відповідний Меморандум був підписаний 14 лютого 2018 року за підсумками візиту ректора НТУ «ХПІ» Євгена Сокола і проректора з науково-педагогічної роботи вишу Геннадія Хрипунова в Грузинський технічний університет (ГТУ, Georgian Technical University).

«У рамках цього меморандуму буде здійснюватися обмін студентами, аспірантами, проведення спільних наукових досліджень, а також подача спільних проектів для міжнародного фінансування», — зазначив ректор НТУ «ХПІ» професор Євген Сокол.

Також за рішенням Вченої ради ГТУ ректору НТУ «ХПІ», члену-кореспонденту Національної академії наук України професору Євгену Соколу присвоєно звання Почесного доктора Грузинського технічного університету. Цю нагороду ректор ХПІ отримав «у знак визнання його внеску в довгострокову співпрацю з ГТУ, а також за його видатні досягнення у розвитку плідного партнерства між ГТУ та ХПІ». Диплом і медаль Почесного доктора Грузинського технічного університету Євгену Соколу вручив ректор ГТУ, президент Грузинської інженерної академії, перший віце-президент Міжнародної інженерної академії, академік Грузинської національної академії наук професор Арчіл Прангішвілі (Prof. Dr. Archil Prangishvili). У засіданні Вченої ради ГТУ також взяли участь голова комітету з освіти, науки і культури парламенту Грузії Маріам Джаші (Mariam Jashi), керівництво та професорсько-викладацький склад ГТУ.

Довідка:

Грузинський технічний університет (Georgian Technical University) —провідний і найбільший технічний університет Грузії (м. Тбілісі). Він заснований у 1922 році. Зараз в університеті функціонують 8 факультетів: інженерний; гірничо-геологічний; енергетики та телекомунікацій; хімічних технологій і металургії; архітектури, урбаністики та дизайну; автоматизованих та інформаційних систем; машинобудування і транспорту; гуманітарний.