ХПІ відкриває літню STEM-школу для дітей. РЕЄСТРАЦІЯ

ГО «Об’єднання молодих науковців НТУ «ХПІ» запрошує старшокласників загальноосвітніх та спеціалізованих шкіл взяти участь у #STEMCampSchool, що проходитиме за підтримки Посольства США в Україні.

Інтенсивна літня школа відкриється в ХПІ вже 4 червня 2018 року та триватиме 10 днів. Дітей навчатимуть провідні вчені ХПІ, ХНУ ім. В. Н. Каразіна. Головний спікер від США — шкільний фізик-експериментатор Кристофер Чіаверіна (США).

Вчені проведуть інтерактивні навчальні заходи за 5 напрямками: фізика, інженерне проектування, енергетика та електроніка, хімія, біологія та екологія. Участь у проекті безкоштовна.  Кількість місць обмежена.

Відкриття школи: 4 червня 2018 року, час: з 10:00 до 12:00.

Місце проведення: НТУ «ХПІ» (вул. Кирпичова,2), Головний (Ректорський) корпус,  ауд. 12.

Усі заходи, що проходитимуть у рамках #STEMCampSchool, поділені на дві частини:

перша частина — лекції, тренінги, семінари, лабораторні практикуми, майстер-класи, workshop, які  відбуватимуться протягом 10 робочих днів (4 – 8, 11 – 15 червня) з 10:00 до 16:00 за 5 напрямами. Учасники школи самостійно та в залежності від власних вподобань обиратимуть три різні напрями, за одним з яких реалізують власний командний проект.

5 і 6 червня пройдуть майстер класи від провідного шкільного фізика-експериментатора Кристофера Чіаверіни (США).

друга частина — Фестиваль науки, який відбудеться в останній день проведення #STEMCampSchool, 15 червня (початок о 10:00). На цей захід запрошуються усі охочі: вчителі, учні, батьки та інші. В рамках фестивалю вчені НТУ «ХПІ» проведуть інтерактивні освітні та пізнавальні заходи за різними напрямками STEM-освіти. Також можна буде побачити та оцінити проекти учасників #STEMCampSchool.

Участь у 10-денній STEMCamp школі є доступною для всіх дітей віком від 13 до 16 років. Відбір учасників проводитиметься на конкурсній основі за наступними критеріями:

  • рівень активності та цілеспрямованість;
  • мотивація у пізнанні технічних наук;
  • показники успішності з точних та природничих наук.

За результатами відбору оберуть 100 учнів, які пройдуть навчання у #STEMCampSchool під керівництвом молодих вчених НТУ «ХПІ».

Реєстрація за посиланням: https://goo.gl/Xb9hw4

Переваги для учасників:

  • нові друзі та знайомства;
  • створення молодої успішної креативної команди, яка реалізує STEM-проекти;
  • спільна робота зі студентами і молодими вченими над розробкою і виконанням STEM-проектів;
  • реальне занурення в студентське життя університету;
  • отримання сертифікату за результатами навчання у #STEMCampSchool;
  • підвищення рівня обізнаності для більш усвідомленого вибору своєї подальшої професії.

Етапи літньої школи #STEMСampSchool:

23.04.18-20.05.18: Збір анкет кандидатів на участь у проекті.
21.05.18-01.06.18: Відбір учасників проекту.
04.06.18: Урочисте відкриття літньої школи #STEMCampSchool.
04.06.18-15.06.18: Проходження інтенсив-програми учасниками за напрямами: Фізика, Екологія, Хімія та біологія, Енергетика та електроніка, Інженерне проектування.
15.06.18: Урочисте закриття літньої школи. Фестиваль науки з презентаціями власних проектів учасників школи.

Офіційна сторінка #STEMCampSchool у Facebook: www.facebook.com/STEMcampschool/

Опис STEMCampSchool

Довідка:

Абревіатура STEM розшифровується як «Science, Technology, Engineering and Mathematics» — наука, технологія, інженерія і математика. Ці напрямки лежать в основі даної методики освіти. При цьому дані дисципліни вивчаються не окремо, як зазвичай, а у комплексі. Велике значення відіграє практичне застосування отриманих знань. Дитина не просто знайомиться з новими напрямами розвитку точних наук та інженерії, а вчиться реалізовувати вивчене на практиці. Учні отримують практичні навички, що можуть зробити життя простішим, наприклад створення «розумного дому».