ХПІ підписав договір з англійською інноваційною компанією

НТУ «ХПІ» та компанія Micas Simulations Ltd. (Оксфорд, Великобританія) починають спільні наукові дослідження у галузі обробки металів тиском (ОМТ). Вчені також будуть обмінюватися досвідом та науковими результатами у зазначеній сфері. Це передбачено договором про партнерство та співробітництво, який підписали 1 червня 2018 року ректор університету професор Євген Сокол і директор компанії Микола Біба.

Від НТУ «ХПІ» на зустрічі також були присутні: проректор з науково-педагогічної роботи професор Геннадій Хрипунов, завідувач кафедри обробки металів тиском доктор технічних наук Віталій Чухліб, заступник начальника відділу міжнародних зв’язків Олександр Василюк.

Згідно з підписаною угодою, компанія Micas передала ХПІ в безоплатне користування (терміном на один рік) програмний комплекс QForm, який успішно застосовується на заводах і в багатьох зарубіжних університетах. «Завдяки цьому студенти, аспіранти і співробітники нашого вишу зможуть використовувати програмний комплекс QForm для моделювання процесів ОМТ в процесі навчання і для проведення своїх наукових досліджень», — зазначив ректор НТУ «ХПІ» Євген Сокол.

З використанням цього програмного забезпечення в ХПІ також будуть розроблятися навчальні програми, нові моделі матеріалів і процесів.

Результати своїх спільних досліджень вчені ХПІ і компанії Micas презентуватимуть у наукових публікаціях, на конференціях, форумах та ін.

У рамках візиту в ХПІ директор компанії Micas Simulations Ltd. Микола Біба також провів для політехніків відкриту лекцію «Досвід застосування програми QForm для моделювання процесів ОМТ в промисловості, освіті та дослідженнях». Захід відбувся в Науково-технічній бібліотеці університету.

Довідка:

Компанія Micas Simulations Ltd. займається розробкою програмного забезпечення для моделювання процесів ОМТ. Третина фахівців компанії має наукові ступені кандидатів і докторів наук. Програмне забезпечення QForm поширюється по всьому світу через мережу представництв, програми доступні вісьмома мовами і використовуються в більш ніж 30 країнах світу.

Також компанія займається навчанням і супроводом розроблюваного програмного забезпечення. Вона підтримує контакти та співпрацює з провідними вишами і науково-дослідними центрами.

Програмний комплекс QForm широко застосовується не тільки на заводах, але і в багатьох зарубіжних університетах з 15 країн світу. Вартість річної ліцензії на програмний комплекс QForm становить 12 000 євро.