Студенти Політеху вибороли «срібло» міжнародної IT-олімпіади

НТУ «ХПІ» посів друге місце серед закладів вищої освіти у фіналі V Міжнародної студентської олімпіади з інформаційних технологій «IT-Universe». «Срібло» для харківського Політеху вибороли студенти кафедри обчислювальної техніки та програмування (завідувач — д.т.н., с.н.с. Сергій Семенов) факультету комп’ютерних на інформаційних технологій (КІТ; декан — професор Максим Главчев). З перемогою політехніків привітали ректор ХПІ Євген Сокол та голова Вченої ради Почесний ректор вишу Леонід Товажнянський.

На засіданні Вченої ради, яке відбулося 6 липня 2018 року, почесними дипломами відзначили:

  • Марка Груздова — студента академічної групи КІТ-24А. Посів перше місце у конкурсі «Адміністрування Linux»;
  • Дениса Волошина (група КІТ-22м). Став срібним призером конкурсу «Роботи з нами, роботи навколо нас»;
  • Віктора Челака (група КІТ-23мп). Здобув «срібло» в конкурсі «Кращий диплом з інформаційної безпеки»;
  • Олексія Мельникова (група КІТ-12м). Отримав диплом у номінації за кращий аналіз предметної галузі у конкурсі «Керування IT-проектами».

Відповідальним представником студентів НТУ «ХПІ» на Міжнародній студентській олімпіаді з інформаційних технологій «IT-Universe» був старший викладач кафедри обчислювальної техніки та програмування Сергій Межерицький.

Нагадаємо, Денис Волошин є багаторазовим переможцем всеукраїнських олімпіад зі штучного інтелекту, програмування роботів, мікроконтролерних пристроїв і робототехніки. Крім того, саме він разом з іншим студентом групи КІТ-22м НТУ «ХПІ» Павлом Бєлоусовим привіз друге місце з престижного міжнародного турніру мобільних роботів, що проходив у Варшаві (Польща) у 2018 році.

Як писали раніше, на засіданні Вченої ради НТУ «ХПІ» також відзначили двох студентів 4-го курсу кафедри геометричного моделювання та комп’ютерної графіки Дмитра Гудкова та Олексія Долю. Вони отримали дипломи Національної академії мистецтв України за креативність та впровадження дизайн-проекту в галузі медіа індустрії

Довідка:

Міжнародна олімпіада «IT-Universe» почала свою роботу в 2014 році на основі конкурсу «IT-Планета», який проходив на території України, Білорусі, Росії та Казахстану. Сьогодні учасниками «IT-Universe» є переважно студенти українських вишів.

Міжнародна студентська олімпіада з інформаційних технологій «IT-Universe» — це соціальний некомерційний проект, спрямований на створення екосистеми для студентів, вишів та ІТ-компаній. Змагання підтримало Міністерство освіти і науки України. Фінал олімпіади пройшов у Києві на базі Київського національного університету культури та мистецтв та Університету економіки та права «КРОК» з 7 по 9 червня 2018 року.

Усього в 2018 році на чемпіонат зареєструвалося 350 студентів з 150 вищих навчальних закладів. За перемогу боролися 120 студентів з більш ніж 40 навчальних закладів України.

На чемпіонаті було представлено 12 дисциплін: «Конкурс передових ідей і технологій «Інтернет речей», «Адміністрування Linux», «Використання Бухгалтерії», «Управління підприємством в ERP-системі», «Кращий диплом з інформаційної безпеки», «Кращий інноваційний диплом (проект)», «Веб-дизайн», «Графічний дизайн» для дизайну корпоративної атрибутики партнера IT-Universe — компанії Modnakasta та ін.

ІТ-олімпіада складалася з декількох відбіркових етапів (онлайн-тестування, заочні роботи і завдання в режимі «онлайн») і міжнародного фіналу, до якого потрапили учасники з найкращими результатами.