У підводників ХПІ — «золото» і «бронза» Європи

З 27 серпня по 2 вересня 2018 року в Угорщині (м. Гекенеш) відбувся Чемпіонат Європи з підводного орієнтування. Успішним цей старт виявився для спортсменів-підводників НТУ «ХПІ».

Майстер спорту України міжнародного класу з підводного спорту, студент п’ятого курсу факультету соціально-гуманітарних технологій Євген Золотов зійшов на найвищу сходинку п’єдесталу, ставши чемпіоном Європи. Крім того, першокурсниця Навчально-наукового інституту економіки, менеджменту і міжнародного бізнесу ХПІ Марія Зарецька стала бронзовим призером змагань. На Чемпіонаті Європи спортсменка виконала норматив майстра спорту України.

Нагадаємо, минулого року на Чемпіонаті Європи з підводного орієнтування, який відбувся в Словаччині, Євген Золотов завоював золоту і бронзову медалі.

 Довідка:

Підводне орієнтування — вид спорту, в якому атлети під водою, використовуючи ласти, акваланг і навігаційні прилади, повинні подолати певний маршрут з максимальною точністю за мінімальний час. Програма змагань включає різні індивідуальні та групові вправи. Змагання проводяться на відкритій воді.

Чемпіонат Європи з підводного орієнтування розігрується з 1967 року.