Йти до своєї мрії: Курсант ХПІ переміг на «Іграх Нескорених» у Сіднеї

Курсант Військового інституту танкових військ НТУ «ХПІ» Василь Омельченко — учасник міжнародних змагань для ветеранів бойових дій «Ігри Нескорених» (Invictus Games). Він представив українську збірну в категорії «легка атлетика» та приніс до скарбнички команди золоту та срібну медалі. «Золото» курсант взяв у забігу на 400 м (категорія IT7), а «срібло» — за стрибки в довжину.

27 жовтня в Сіднеї завершилися п’яті міжнародні «Ігри Нескорених». Українська команда була представлена ​​15 ветеранами бойових дій з різних військових відомств країни. Один з них — курсант 5-го курсу Військового інституту танкових військ ХПІ Василь Омельченко. Так, 26 жовтня він виступив в дисципліні «стрибки в довжину» і зайняв ІІ місце з результатом 5.43м. Пізніше в той же день він брав участь у забігу на 400 метрів (категорія IT7) та з результатом 0:53.44 посів І місце.

За підсумками міжнародних змагань збірна України зібрала 20 медалей — 7 золотих, 10 срібних та 3 бронзові.

«Поранення не повинно ламати людину, якщо в житті є план, його треба виконати в повному обсязі. Йти до своєї мрії», — сказав курсант Василь Омельченко. Він постійно тренувався на стадіоні, долаючи десятки кілометрів, щоб досягти своєї мети.

Відзначимо, що до спорту курсанта і майбутнього офіцера ЗСУ долучив молодший сержант Олег Зимніков, який в минулому році завоював перше золото для української збірної на «Іграх Нескорених-2017» в Торонто (Канада). Він переміг у бігу на дистанції 1500 метрів.

Довідка:

Омельченко Василь Миколайович (1993 року народження) — курсант 5-го курсу Військового інституту танкових військ Національного технічного університету «ХПІ» (факультет озброєння і військової техніки).

У 2014 році брав участь в бойових діях на території Донецької та Луганської областей, проходив службу на посаді механіка-водія танка Т-64 у 51-й бригаді. Отримав травму (контузію) в 2014 році в місті Красногорівка, коли потрапив під обстріл російських мінометів. Після реабілітації військовослужбовець вирішив стати офіцером і вступив до Військового інституту танкових військ ХПІ.

Міжнародні змагання ветеранів бойових дій «Ігри Нескорених-2018» (Invictus games) проходили в Сіднеї з 20 по 27 жовтня. У них брали участь ветерани з 18 країн. Вони змагалися в 13 дисциплінах: стрільба з луку, атлетика, веслування на тренажерах, екстремальне управління від Jaguar Land Rover, пауерліфтинг, велоспорт на шосе, регата, вітрильний спорт, волейбол сидячи, плавання, баскетбол на колясках, регбі на колясках. Україна була представлена ​​в шести дисциплінах — легка атлетика, плавання, веслування на тренажері, велоспорт на шосе, стрільба з лука та пауерліфтинг. Перші «Invictus games» пройшли в 2014 році в Лондоні. Україна бере участь в цих змаганнях вдруге. У 2017 році українські ветерани завоювали в Торонто 14 медалей.