Дворазове «срібло» чемпіонату Світу з пара-армрестлінгу — у студентки ХПІ

У Туреччині відбувся ювілейний 40-й чемпіонат Світу з армрестлінгу серед юнаків, юніорів, ветеранів, дорослих, і чемпіонат Світу серед спортсменів з обмеженими можливостями (ураженням опорно-рухового апарату, з порушеннями зору і слуху). Студентка НТУ «ХПІ» Юлія Гадаєва (група МІТ-27) здобула дві срібні медалі чемпіонату світу з пара-армрестлінгу в категорії до 65 кг.

Змагання проходили 13-21 жовтня в Анталії, учасниками яких були близько 1300 спортсменів з 51 країни світу. Студентка ХПІ (гр. МІТ-27) Юлія Гадаєва увійшла до складу національної збірної України. Вона завоювала два «срібла» чемпіонату з пара-армрестлінгу в категоріях «дівчата з ураженням опорно-рухового апарату до 65 кг» (боротьба правою і лівою рукою). Її суперницями в цих категоріях були спортсменки з Росії, Казахстану, Узбекистану, Румунії, України. Тренер чемпіонки Юлії Гадаєвої — заслужений тренер України, доцент кафедри фізвиховання ХПІ Володимир Петренко.

За підсумками чемпіонату Світу в особистому заліку серед осіб з інвалідністю команда України завоювала 30 медалей — 6 золотих, 13 срібних, 11 бронзових.