Цікавинки Дня відкритих дверей ХПІ

11 листопада в спорткомплексі НТУ «ХПІ» відбулися відразу 2 грандіозні події  —  «День відкритих дверей ХПІ» та Фестиваль науки «Science is FUN!», який організували молоді вчені та співробітники університету. Захід відвідала понад тисяча гостей з різних областей України: Харківської, Донецької, Луганської, Запорізької та інших.

Нововведення події: виставка від Інституту танкових військ ХПІ, експрес-тестування із ЗНО, більше локацій в зоні робототехніки та інше.

Було представлено понад 160 спеціалізацій від шести навчально-наукових інститутів НТУ «ХПІ» та чотирьох факультетів вишу. Школярі мали можливість отримати велику кількість інформації про різні професії та перспективи на майбутнє.

Гостей вітали: ректор НТУ «ХПІ» Євген Сокол, голова Ради молодих вчених при Харківській облдержадміністрації (ХОДА) Наталія Куфтеріна, представники ХПІ.

Ректор університету, професор Євген Сокол зазначив, що завдяки інформації для абітурієнта про правила прийому, навчання в університеті, підготовчі курси, особливості спеціальностей складається певне уявлення про ВНЗ. «Перший в році День відкритих дверей — це старт майбутнього року. І до цього завжди ставишся дуже уважно, тому що це як камертон, що визначає ставлення молоді до нашого університету», — повідомив ректор.

Гості заходу отримали можливість відвідати лабораторно-експериментальну зону, де брали безпосередню участь в демонстрації дослідів з хімії та фізики, а також зону робототехніки та інжинірингу, де побачили сучасні технології IT-сфери та електроніки. Крім того, вони могли прослухати науково-пізнавальні та мотиваційні лекції від молодих вчених НТУ «ХПІ» та спитати представників приймальної комісії Політеху про особливості вступної кампанії та умови прийому 2019 року.

 

За словами учня 11 класу харківської школи № 166 Данила, такий формат заходу є дуже цікавим: «Мене цікавлять такі спеціальності як маркетинг і економіка, я йду в цьому напрямку. Але дуже цікаво побачити і самому взяти участь у майстер-класах з хімії та фізики».

Ректор Євген Сокол зазначив, що виш і далі працює над тим, щоб розвиватися і рухатися вперед. Для цього була перебудована система залучення, підготовки та вступу. «У цьому році повністю змінилася система підготовчих курсів, з минулого року ми почали змінювати формат Дня відкритих дверей».

Голова Ради молодих вчених при ХОДА Наталія Куфтеріна зазначила, що такі заходи дають можливість побачити старих друзів, зустріти нових знайомих і отримати нові знання. «ХПІ дає все, що тільки може побажати абітурієнт: від наукової, освітньої діяльності до спорту і мистецтва. Сьогодні День відкритих дверей, Всесвітній день науки, саме тому Рада молодих вчених, яка дуже активно діє в Політеху і роботу якої підтримує голова Харківської обласної державної адміністрації Юлія Світлична, організувала науковий фестиваль «Science is FUN!», який популяризує наукову діяльність», — зазначила вона.

Гостями заходу були не лише школярі, майбутні абітурієнти, але й їхні батьки. Вероніка, мама студентки 4 курсу нашого університету, привела свою молодшу дочку Анастасію вступити на курси робототехніки. «Ми дізналися, що є гуртки від ХПІ для таких діток, які молодші. Є чудова можливість познайомитися з таким напрямком як робототехніка, тому ми маємо намір відвідувати заняття».

Вона зазначила також, що даний захід дуже корисний для абітурієнтів, тому що представлена ​​можливість ознайомитися відразу з багатьма факультетами та спеціальностями.

День відкритих дверей надав гостям не тільки науково-популярну, але і культурно-розважальну програму від творчих колективів Палацу студентів ХПІ і рок-груп: Rebel Yell (Cover-band), ВЛ8 (Rock-band).

Більше фото — тут.

Відео про підкурси ХПІ — за посиланням.