Студенти-іноземці ХПІ відзначили День науки

9 листопада на факультеті міжнародної освіти ХПІ відбувся Круглий стіл, присвячений Міжнародному дню науки. Захід об’єднав іноземних студентів, аспірантів, слухачів підготовчого відділення вишу і українських студентів, вчених ХПІ. Завдання Круглого столу — практична допомога іноземним студентам (науково-дослідні проекти, вступ до аспірантури), а також слухачам підготовчого відділення у виборі майбутніх спеціальностей.

Відкриваючи захід, декан факультету міжнародної освіти ХПІ Дмитро Кудій привітав учасників Круглого столу, побажав їм успішного навчання, розвитку в сфері науки. Заступник начальника науково-дослідної частини вузу, кандидат технічних наук Руслан Кривобок розповів присутнім про наукові досягнення університету, побажав іноземним студентам продовжувати свою наукову діяльність в рамках університету або в своїх країнах.

Спікери Круглого столу представили свої доповіді, поспілкувалися з науковцями та викладачами Політеху. Зокрема, аспірант кафедри технології переробки нафти, газу і твердого палива Чжан Сяо Бінь (Китай), магістр кафедри зварювання Анугні Каджи Вільям Ландрі (Камерун), студент першого курсу кафедри електричних станцій У Ічжао (Китай), студент групи І-55 (ФТ) Сергій Бігас (Україна) представили доповіді про свої наукові роботи, навчання в НТУ «ХПІ». Студенти підготовчого відділення вишу Ізадіан Назарі Мохаммадреза (Іран) і Озден Мурат (Туреччина) розповіли про розвиток науки в своїх країнах і поділилися планами про майбутню наукову роботі, аспірантурі в НТУ «ХПІ».

Учасники зустрічі також ознайомилися і взяли участь в наукових експериментах, представлених вченими і викладачами різних кафедр університету: мікро- і наносистемної техніки, фізики, хімічної техніки та промислової екології, ливарного виробництва, електричних станцій. Також в рамках Круглого столу обговорювалися питання підвищення наукового і освітнього рівня студентів-іноземців, залучення їх до наукової діяльності.

Організатор заходу — кафедра природничих наук факультету міжнародної освіти ХПІ.