НС біля «Гіганта» Політеху: Електропостачання відновлюється

6 грудня 2018 року близько 01.00 сталося загорання електропідстанції, розташованої на вул. Пушкінській в районі гуртожитків «Гігант» НТУ «ХПІ».

В результаті без електроенергії залишилася частина «Гіганта» (1-а та 3-я секції), гуртожиток №5, Палац студентів НТУ «ХПІ», навчальний корпус У5, житловий будинок №79, а також одна з будівель Національного юридичного університету ім. Я.Мудрого. На місце події виїхали представники керівництва ХПІ та інженерних служб: проректор М.Гасанов, директор студмістечка В.Зімненко, головний енергетик вишу, електрики та ін.
О 3.30 було відновлено електропостачання в частині гуртожитків «Гіганта» за рахунок резервної лінії електропередачі. Для вирішення питання повного відновлення електропостачання НТУ «ХПІ» направив листи до відповідних служб: МНС, АК «Харківобленерго». Також запрошені підрядні організації для визначення збитків від пожежі електропідстанції. На даний момент (6 грудня, 12:30) ремонтні роботи проводять 2 бригади АК «Харківобленерго». Ситуація знаходиться під контролем Харківської міської ради.