Безпека в мережі: ХПІ організував Всеукраїнський онлайн-урок

Академія Cisco НТУ «ХПІ» спільно з іншими провідними вишами України організувала Всеукраїнський онлайн-урок «День безпечного інтернету 2019», в якому взяли участь більше дев’яти тисяч школярів, учнів професійно-технічних ліцеїв, студентів коледжів і вчителів. На вебінарі були розглянуті питання кібератак, інтернет-шахрайства і безпеки в Інтернеті.

Кожен учасник вебінару отримав доступ до курсу Мережевої академії Cisco «Вступ до кібербезпеки» і мав можливість поставити питання спікерам-експертам. Серед них були представники програми Мережевих академій Cisco, кіберполіції України та компанії ERC.

Авторів трьох найцікавіших питань нагородили призами з логотипами організаторів заходу. Також учасники отримали сертифікати після проходження онлайн-тестування, присвяченого перевірці своїх здібностей в аналітиці з кібербезпеки.

Варто зазначити, що цей захід Академія Cisco НТУ «ХПІ» розглядає як можливість підвищення рівня цифрової компетентності громадян в рамках проекту Erasmus + «dComFra – Digital competence framework for Ukrainian teachers and other citizens», який виконується на факультеті «Комп’ютерні та інформаційні технології».

Посилання на запис вебинару:  https://www.youtube.com/watch?v=MREyP2_njcY

http://www.youtube.com/watch?v=MREyP2_njcY

Довідка:

Erasmus+ «dComFra – Digital competence framework for Ukrainian teachers and other citizens» (598236-EPP-1-2018-1-LT-EPPKA2-CBHE-SP) — проект, мета якого створити і представити ефективну мережу Української Національної цифрової коаліції, що базується на українських вишах, профільних асоціаціях, державних і бізнес структурах.

Американськая корпорація CISCO — провідний в світі виробник телекомунікаційного обладнання, який на 80% задовольняє імпортним потребам України. З 1996 року компанія створює міжнародну мережу академій для підготовки фахівців, навчання в яких здійснюється за єдиною програмою. В Європейському регіоні їх налічується 5770.

Академія CISCO при НТУ «ХПІ» створена за грантом НАТО в 2007 році.

ERC – українське підприємство в сфері дистрибуції комп’ютерної та офісної техніки, програмного забезпечення, цифрової фото- і відеотехніки, продуктів інформаційних технологій.

Програма сітьових академій Cisco налічує 10 тисяч навчальних закладів, які діють в 165 державах. Вона допомагає підготуватися до отримання професійних сертифікатів в сфері інформаційних і комунікаційних технологій (ІКТ), які визнані у всіх країнах світу.