Експерти ХПІ — на EdCamp-конференції

Вчені НТУ «ХПІ» взяли участь в унікальному освітньому проекті — EdCamp-конференції «Нова українська школа і опорна сільська школа. Як поєднати?». Вона відбулася у селищі Красноріченське Луганської області 28 березня 2019 року. Експерти ХПІ — Сергій Петров і Сергій Радогуз розповіли про методи популяризації природничих і технічних наук серед школярів, способи взаємодії шкіл і вишів, організації успішних науково-популярних заходів у школі.

Учасниками конференції стали близько 100 вчителів із шкіл селища Красноріченське. Також експерт ХПІ Сергій Петров представив майстер-клас про застосування мотиваційних прийомів у навчальному процесі на прикладах уроків природничого напрямку.

Мета конференції ㅡ поширення руху «EdCamp», представлення нових демократичних форматів і платформ для навчання, а також ефективних освітніх інструментів, які викладачі зможуть застосовувати у своїх школах.

Експертами на конференції від ХПІ виступили:

Сергій Петров ㅡ відповідальний секретар центральної приймальної комісії НТУ «ХПІ», доцент кафедри органічного синтезу і нанотехнологій, координатор науково-популярних освітніх проектів «Канікули з Політехом», «Суботи з Політехом», «Science is Fun!», «Вулична хімія» та «Харчова хімія».

Сергій Радогуз ㅡ заступник центральної приймальної комісії НТУ «ХПІ», к.і.н., Ph.D, доцент кафедри історії науки і техніки, координатор проекту  «Арсенал Ідей Україна / Простір ідей: Science&Museums» в НТУ «ХПІ».

Довідка:

«EdCamp» новий освітній рух, що об’єднує вчителів, готових бути «агентами змін» освітньої системи зсередини, на локальному рівні. Це новий формат, апробований у різних країнах світу, який дає звичайному викладачеві інструментарій та впевненість, що зміни можливі. Організатори руху EdCamp Ukraine покликані надихати викладачів і переконувати їх у перспективності поширення нового формату для регіонів України.

У 2018 році EdCamp запустили хвилю регіональних (не)конференцій 2018/19 навчального року в рамках якої у великих містах і селах України проходять і плануються 55 подій. Перша конференція такого формату відбулася 1 листопада 2018 року у Києві.